Zet je bedrijf op de kaart met Hashtags

Instagram is inmiddels een platform dat bijna elk bedrijf wel gebruikt. Maar hoe belangrijk zijn hashtags op dit platform? Het antwoord is: héél belangrijk. Veel bedrijven hebben succes geboekt door middel van goed gebruik van hashtags. Hoe gebruik je hashtags goed? Lees snel verder!

 

Hashtags

Hashtags zijn eigenlijk een verzameling van tags die gebruikt worden om te linken tussen verschillende categorieën en pagina’s op Instagram. Binnen Instagram zijn hashtags cruciaal, omdat ze gebruikers helpen om de content te vinden die zij zoeken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zomerjas, dan zoek je simpel op #zomerjas en je vindt binnen de categorie zomerjas alle content die daar geplaatst is.

 

Waarom zijn hashtags zo belangrijk?

Door hashtags word je opgemerkt door nieuwe mensen. Wanneer er op een bepaalde hashtag gezocht wordt, staat jouw naam daartussen als jij die hashtag gebruikt hebt.
Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw naam bovenaan komt de staan bij die hashtag?
De hashtags worden verdeeld in twee secties: de recente posts, en de top posts. Recente posts zijn de berichten die voor het laatst zijn ge upload. Hashtags worden op chronologische wijze weergegeven. De top posts zijn de berichten die gekozen zijn onder die hashtag, als kwalitatief het best.

Met deze 5 stappen zorg jij dat jouw bedrijf de top posts haalt:

 

1. Zorg voor relevantie

Aangezien er veel verschillende hashtags zijn is het slim om ervoor te zorgen dat jouw bericht past bij de door jou gebruikte hashtag. Zorg er dus voor als je #auto gebruikt dat je ook echt een foto van een auto hebt. Hoe minder relevant de foto hoe minder groot de kans is dat je bij de top posts komt.

 

2. Gebruik branded hashtags

Branded hashtags zijn effectief om associatie te creëren tussen jouw merk en jouw hashtags. Ook zorgt het voor extra herkenning van jouw merk onder de mensen.

 

3. Vermijd te grote hashtags

Bij de grote populairste hashtags is de kans groot dat jouw foto’s/berichten verdwijnen in de massa. De competitie is daar simpelweg te groot.

 

4. Doseer je hashtags

Zorg dat je niet doorslaat in de hoeveelheid hashtags die je bij een foto zet. Instagram filtert namelijk de foto’s met te veel hashtags eruit om spam tegen te gaan. Zorg dus dat je er circa 10 maximaal gebruikt.

 

5. Gebruik geen verbannen hashtags

Hashtags die verbannen zijn worden niet gewaardeerd door Instagram. Zorg dat je deze nooit gebruikt, anders is er een kans dat ze je account blokkeren.

 

Meer weten? Contacteer een van onze Monkeys!