Waarom een website maken met WordPress?

Gratis een website maken, het kan met verschillende CMS-systemen. Een CMS-systeem (Content Management Systeem) is een hulpprogramma. Met deze programma’s kun je zelf een website maken zonder dat je ervaring nodig hebt met programmeren. WordPress is een gratis CMS-systeem, men kan zonder enige kosten gebruik maken van hun software.

MediaMonkeys maakt gebruik van WordPress. Dit is niet voor niks, WordPress is namelijk zeer gebruiksvriendelijk. Iedereen een beetje overweg kan met een computer, kan redelijk snel leren werken met WordPress. Hierdoor kunnen klanten wanneer ze willen zelf ook pagina’s aanmaken of aanpassen op de website.

WordPress is een open source project, dit betekend dat personen en bedrijven gratis gebruik kunnen maken van WordPress én gratis WordPress kunnen aanpassen. Het feit dat dit aanpassen gratis is, geeft WordPress enorme voordelen. Bij WordPress kun je namelijk gebruik maken van talloze thema’s en plug-ins.

 

WordPress thema’s

Een thema is een huisstijl van een website, een soort raamwerk. Dit dient als basis van je website. Je kunt deze basis, als je dit wilt, later nog volledig omgooien. Maar een thema kan is zeer handig als je wilt beginnen met een website.

Binnen WordPress kun je kiezen uit een aantal suggesties van WordPress zelf. Ook kun je zelf zoeken naar andere (veelal gratis) thema’s.

gratis website maken


WordPress plug-ins

Een plug-in is een soort uitbreiding van jouw persoonlijke WordPress besturingssysteem. Met een plug-in kun vaak een specifieke taak uitvoeren, voorbeelden zijn:

  • Het versnellen van de website
  • Een reviewsysteem op je website
  • Een SEO-hulptool zoals ‘’Yoast SEO’’ (Meer weten over SEO?)

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar zo zijn er talloze plug-ins die verkrijgbaar zijn voor WordPress. Om een plug-in toe te voegen klik je simpelweg op nieuwe plug-in zoals hier onder is aangegeven:

Website laten maken

Vervolgens kun je zoeken naar verschillende plug-ins. Zie je een interessante plug-in? Dan kun je deze direct eenvoudig downloaden.

website maken wordpress

WordPress is dus het ideale systeem wanneer je een website wilt bouwen. Het is een gratis en zéér gebruiksvriendelijk CMS-systeem. Wanneer je jouw website wilt uitbreiden kun je dit gemakkelijk doen met behulp van de ruime keuze aan verschillende plug-ins. In onze volgende webbouw-blog zullen wij verschillende interessante plug-ins bespreken waar jij gratis gebruik van kunt maken wanneer je een WordPress site hebt.

 

Heb je geen tijd of mogelijkheden om een website te bouwen óf te onderhouden? Call a monkey!