Waarom Snapchat en Instagram amper gebruikt worden

De wereld van social media groeit in rap tempo met name Snapchat en Instagram. Door de verschillende ontwikkelingen vinden steeds meer mensen het leuk om actief te zijn op social media. Veel ondernemers zullen al adverteren via Facebook  en/of LinkedIn. Toch gebruiken ze twee grote social media kanalen niet namelijk Snapchat en Instagram. Dat is toch zonde, omdat je jezelf daar als ondernemer nu nog in kan onderscheiden.De reden dat Snapchat en Instagram nog niet gebruikt worden is omdat nog bijna geen enkele ondernemer het doet, maar één zal de eerste zijn toch?

Snapchat

snapchat en InstagramOp dit moment telt Snapchat 1,9 miljoen Snapchat gebruikers in Nederland waarvan er 960.000 dagelijks actief zijn. Met name  de leeftijdsgroep 15-19 jaar  gebruikt veel Snapchat, namelijk zo’n 67%. In de categorie 20-39 jaar gebruikt 25% Snapchat. Wanneer dit jouw doelgroep is, is dit dus een goede plek om te adverteren. Laat ze maar zien hoe jij werkt en wat het zo leuk maakt. Hierdoor zullen ze sneller geneigd zijn om je te volgen en tot interactie over te gaan.

Instagram

Net als Snapchat is ook Instagram immens populair onder de jongeren. Zo’n 66% in de leeftijdscategorie 15-19 jaar gebruikt Instagram. En 36 % gebruikt Instagram in de categorie 20-39 jaar. Wanneer je als bedrijf zoekt naar jong talent is er dus een grote kans dat deze aanwezig zijn op Instagram/Snapchat. Hierin kan je dus veel terreinwinst halen door die mensen te bereiken via Instagram en Snapchat, aangezien je ze wilt binnenhalen om voor je te werken.

Mocht je meer willen weten over Snapchat en Instagram? Neem dan contact op.