Voice Search, de toekomst van zoekopdrachten

Voicecontrol, het klinkt allemaal erg ingewikkeld. In werkelijkheid valt dat echter reuze mee, het is namelijk niet meer dan een zoekopdracht opgeven met je stem. De verwachting van Google is dat 10% van de zoekopdrachten via stem gedaan zullen worden, aan het einde van dit jaar. Deze verandering heeft ook gevolgen voor de SEO van jouw website, onze Google Monkey heeft een aantal tips voor je genoteerd, lees je mee?

Maak gebruik van long tail keywords

Het klinkt leuk maar wat is het überhaupt? Long tail keywords zijn trefwoordzinnen van drie of meer woorden. Tijdens het inspreken van zoekopdrachten maakt men namelijk gebruik van andere zinconstructies dan wanneer ze typen. Wanneer je niet genoeg focus legt op long tail keywords zul je dus vrijwel onvindbaar zijn voor bezoekers die gebruik maken van voice search.

Voice command

Besteedt aandacht aan je veelgestelde vragen

Zoals eerder duidelijk werd kun je beter meer focus leggen op long tail keywords. Zorg daarom ook voor duidelijke en goede veelgestelde vragen. Gebruikers die zoeken met voice search gebruiken vaak de woorden wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Zorg ervoor dat je veelgestelde vragen deze woorden bevatten, hierdoor maak je namelijk veel meer kans om gevonden te worden door deze gebruikers. Het kan erg wennen zijn in het begin, zeker voor de oudere generatie. Onze Google Monkey vindt het zeker de moeite waard om je hier in te verdiepen. Hij helpt je dan ook graag op weg als je vastloopt. Geloof jij er ook in? Voor vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen.