LinkedIn 2018: Vloggende professionals

Tijdens het bekijken van verschillende social media feeds kom je tegenwoordig bijna alleen nog maar video tegen. Dat heet native video en is de toekomst! LinkedIn bleef lange tijd achter op andere social media. In augustus 2017 was het dan toch zover, native video werd eindelijk op grote schaal uitgerold op LinkedIn. In deze blog gaan wij jou vertellen hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken.linkedin

Video anno 2018

Native video, het betekent niet meer dan een video die binnen het platform geladen wordt. Hierdoor hoef je niet meer naar externe websites zoals YouTube of Vimeo. Zoals eerder vermeld maakt ook LinkedIn sinds een tijd gebruik van native video. Voor LinkedIn is het immers een mooie manier om bezoekers op haar eigen platform te behouden, want daar houden ze van (onze vorige blog gemist? Lees deze hier terug!). Voor jou als LinkedIn-gebruiker is het daarnaast een unieke kans om laagdrempelige kennis te delen. Video zegt immers véél meer dan woorden!

Mede door deze nieuwe ontwikkeling is er een heuse trend ontstaan rondom vloggende medewerkers. Wie kunnen er beter vertellen over de organisatie en haar producten dan merkambassadeurs, de medewerkers!? Hiermee kun jij laten zien dat je alles wat benodigd is om potentiële medewerkers uit te dagen in huis hebt! Dit wordt ook wel employee advocacy genoemd.

Videotips voor LinkedIn

Onze Social Monkey hoort je al denken, hoe kan ik dit het beste inzetten? Hij heeft daarom hieronder een aantal tips op een rij gezet:

– LinkedIn houdt van vierkante video, maakt hier dus ook gebruik van;
–  Gebruikt altijd ondertiteling! Circa 60% van de gebruikers checkt hun LinkedIn onderweg op zijn of haar smartphone, ze kijken daarom vaak zonder geluid. Zorg er daarnaast voor dat je ondertiteling duidelijk leesbaar is en groot genoeg;
–  Zorg voor goed geluid. Jij kijkt toch ook niet graag naar een video waar je maar de helft van kan verstaan?

Lijkt jou dit wat maar weet je niet waar te beginnen? Neem vooral contact op, onze Monkeys helpen je graag verder!