Vierkante content heeft de toekomst!


Alle social media kanalen maken er tegenwoordig gebruik van, vierkante content. Het social media gebruik verplaatst zich de afgelopen jaren steeds meer naar mobiel. Dat is dan ook de grootste reden dat vierkante content zo populair aan het worden is. Vierkant beeld zorgt immers voor meer interactie en views dan rechthoekige content. Onze Social Monkey heeft hieronder twee tips op een rijtje gezet. Schrijf je mee?

Vierkant beeld is altijd groter

Het social media gebruik verplaatst zich steeds meer naar mobiel, dat gebruik is namelijk al gestegen tot 76% is uit onderzoek gebleken. Ook bedrijven richten zich steeds meer op de verschillende social media. Het wordt dan ook moeilijker om jezelf te kunnen onderscheiden van je concurrenten. Zorg dus dat je opvalt! Vierkante video neemt 78% meer ruimte in beslag dan een liggende video. Hierdoor is een vierkante video langer in beeld en heeft deze een grotere kans om op te vallen.

vierkante video

Vierkant wordt altijd beter weergeven

Je kent het wel, je scrollt door je Facebook-timeline heen en ziet een interessante video. Om deze video goed te kunnen zien moet je waarschijnlijk je telefoon draaien, veel mensen haken hier dan ook af. Met vierkant beeld heb je hier geen last van, De kans dat mensen de hele video afkijken is dus een stuk groter!

Onze Video Monkey raadt je zeker aan om hier mee te gaan experimenteren. Hij verwacht dat zelfs YouTube binnenkort overstag zal gaan en vierkante content zal ondersteunen.

Lijkt jou dit wel wat en/of heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op met een van onze Monkeys, zij staan altijd voor je klaar!