Video trends in 2018; Licht, camera, live!

De wetenschap staat vaak versteld over het feit wat apen allemaal kunnen. Ook wij kunnen het af en toe maar moeilijk bevatten, maar onze video Monkey heeft weer hard gewerkt, met eindelijk een beetje waardering! Je bent rustig tv aan het kijken, of je Facebook vriend is wéér eens live… irritant! Of juist niet? Dit jaar kan je er niet meer omheen, video. Wat zijn de vijf trends op het gebied van videomarketing in 2018? Daar gaat de hardwerkende video Monkey antwoord op geven!

1. Vloggende medewerkerslive

Kijk volgende keer op je werk maar eens even naar links of naar rechts. Zie je die collega al vloggen? Ik denk het niet, maar het is echt een trend tegenwoordig! Vloggend personeel komt veel voor op YouTube, Instagram, LinkedIn, Twitter en uiteraard Facebook. En dat zal alleen maar toenemen. Hierdoor laat je tot leven komen wat je doet, en zo kan je op een persoonlijke, creatieve manier jezelf betrekken tot je doelgroep. Is jouw collega de nieuwe Enzo Knol?

2. Live video

Maar liefst 80%kijkt liever naar een live video, dan dat ze kijken naar een branded artikel. En op Facebook heb je maar liefst zes keer meer interactie via live dan een reguliere video. Het ‘live-gaan’ groeit vooral op Instagram, een makkelijke manier om je volgers meteen te betrekken bij iets wat je dan doet. Wijkagent Rachid hield recent een onaangekondigde livestream waarin hij de vragen beantwoordde van zijn jonge volgers.

3. Instagram Stories

Als we het dan toch over Instagram hebben, is niet live het enige wat zorgt voor interactie. Instagram Stories heeft momenteel meer gebruikers dan Snapchat, wat er dus ontzettend veel zijn! In simpele tien-seconden video’s kan je van alles kwijt. En dit alles doe je simpel met je smartphone.

4. LinkedIn native video

Niet alleen Instagram is degene die video ondersteund, verre van. Sinds de (op)komst van native video op LinkedIn, komen er ontzettend veel kennisvideo’s van allerlei mensen voorbijgevlogen op jouw LinkedIn-timeline. Native video’s betekenen video’s die worden geüpload op sociale netwerken en wordt afgespeeld in je feed. En alhoewel de filmpjes binnen een professionele omgeving worden geplaatst, hoeven ze er zeker niet perfect uit te zien. Zolang het maar simpel en effectief is!

5. Verticale en vierkante video’s

Uiteraard is het ook belangrijk het juiste formaat op het juiste social media-kanaal te gebruiken. Niet getreurd! Social media-kanalen groeien tegenwoordig met ons mee! Verticale en vierkante video’s zijn een match made in heaven tussen ons en het kanaal. Hoe wij de video’s maken, hoe wij ze mogen plaatsen. Yes, geen zwarte balken meer op jouw video!

Ook wij begrijpen heel erg goed dat dit allemaal erg veel energie en kostbare tijd kost, en daarom kunnen wij u goed helpen. Neem eens een kijkje naar de social media-trainingen of trek direct aan de bel en contact met ons op!