Video is de online-toekomst

Het zal niet nieuw voor je zijn dat video’s op social media beter scoren dan tekstuele berichten. YouTube is inmiddels, na Google, zelfs de tweede zoekmachine ter wereld geworden! Volgens de kenners zal het internetverkeer in 2018 voor ongeveer 75% uit video bestaan. Hoog tijd dus dat je er iets mee gaat doen, maar hoe? Wij gaan het je vertellen!

Video is natuurlijk ontzettend breed. Je hebt bijvoorbeeld korte-, lange-, informatieve-, instructie-, vermaak- en live video. Bezoekers van jouw website en social mediakanalen vinden het in ieder geval prettig om door middel van een filmpje voorzien te worden van informatie, oftewel video marketing. Als je nu aan zo’n filmpje gaat beginnen, hebben wij een aantal handige tips waar jij zeker even rekening mee moet houden!

Maak je video op Social Media niet te lang

blog video

De meeste bezoekers zullen de eerste keer via social media in aanraking komen met jouw filmpje. Je herkent het wel, je bent aan het scrollen en er start automatisch een video in je tijdlijn. Dit heet online-video marketing. De video zal je in de eerste paar seconden al moeten boeien om ervoor te zorgen dat je blijft kijken. We zijn namelijk ontzettend snel geneigd om verder te “swipen”. Zorg er dus voor dat je je kijkers in de eerste 3 seconden al interesseert. Als dit het geval is en ze blijven dus kijken, probeer er dan voor te zorgen dat je je boodschap in maximaal 1 minuut duidelijk kunt maken. Vervolgens is het belangrijk dat je hen de mogelijkheid biedt om door te klikken naar je website.

Denk zonder geluid

Stel je eens voor dat jouw potentiële klant dan jouw video te zien krijgt. Grote kans dat dit gebeurt terwijl hij/zij in de trein zit, thuis op de bank hangt of in de pauze aan tafel bij zijn/haar collega’s te vinden is. In de meeste gevallen wordt de video dan afgespeeld zonder geluid! Zorg er dus voor dat de video ook te begrijpen is zonder die intro met die aangrijpende muziek. Wanneer er daarnaast iemand praat in de video, kun je dit natuurlijk eenvoudig ondervangen door altijd ondertiteling te gebruiken.

Dit lijkt je wat maar je hebt geen idee waar te beginnen? Neem contact op en call a monkey!