Vergroot jouw SEO mogelijkheden met linkbuilding

De vindbaarheid van een website hangt van veel factoren af, één daarvan is linkbuilding. Het is niet direct iets waar je aan denkt bij een SEO optimalisatie. Toch bepaald het hebben van voldoende externe, relevante links voor een groot deel hoe goed een website gevonden wordt. In deze blog geeft onze Google Monkey jou een aantal tips, schrijf je mee?

Welke soorten backlinks zijn er?

Onze Google Monkey heeft drie soorten backlinks voor jou op een rijtje gezet:

1. Natuurlijke links, dat zijn links die zonder dat jij het weet, geplaatst worden door anderen. Het gaat hier vaak om een kwalitatieve link die naar inhoudelijke content op een site verwijst. Wel is het verstandig om deze links altijd te checken.
2. Zelf geïnitieerde links worden op basis van gerichte linkbuilding activiteiten gerealiseerd. Dat wil zeggen dat je iemand vraagt om een link te plaatsen op jouw website naar zijn of haar website.
3. Tenslotte heb je zelf gerealiseerde links, dit zijn links die je zelf toevoegt aan bijvoorbeeld een website of forum.

Hoe maak ik optimaal gebruik van backlinks?

business, close-up, commerce

Om optimaal gebruik te maken moet je rekening houden met twee zaken:

  • Probeer niet het algoritme van Google te manipuleren, koop dus absoluut geen links en verkrijg ze dus op een eerlijke manier.
  • Zorg dat je content relevant is voor de pagina waar de link geplaatst wordt. Op die manier bouw je je link duidelijk op en worden anderen naar jouw content gelinkt.

 

Het klinkt vaak lastiger dan het daadwerkelijk is maar denk je toch hulp nodig te hebben? Neem dan contact met ons op, onze Google Monkey helpt je graag op weg!