11 november, 2019 om 17:00

Voorkom deze fouten bij het plaatsen op Facebook!

Veel bedrijven bevinden zich ook op Facebook. Mede daardoor is het van belang dat jij uitblinkt in het nieuwsoverzicht. Maar let op het is niet meer vanzelfsprekend dat je resultaat behaald op Facebook, ook hier wordt het algoritme steeds ingewikkelder. Lees verder als je wilt weten welke fouten nog veel ondernemers maken op Facebook en voorkom dat jij dit ook gaat doen.

4 november, 2019 om 15:00

De Digitale Marketing trends van 2020 op een rijtje!

Social Media, SEO en automatisering zijn een van de vele elementen die onder het kopje Digitale Marketing hangt. De technologie is zo erg veranderd dat onze wereld veranderd naar een “global village” waarin we verbonden zijn met verschillende landen en culturen. Van nieuwe technieken naar nieuwe algoritmes van Google en Facebook die altijd aan het verbeteren zijn, is het tijd om te kijken naar de nieuwe trends in 2020.

23 september, 2019 om 12:00

Hoe gebruik je Snapchat voor bedrijven?

Hoe spring je als bedrijf uit op Snapchat? Dat kan door middel van goede Snapchat story’s en goede interactie!

16 september, 2019 om 12:00

4 manieren om meer volgers te krijgen op Instagram

Door de jaren heen is het steeds moeilijker geworden om op Instagram meer volgers te krijgen. Met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers, een ultra-slimme algoritme en een tal van slimme, creatieve merken is Instagram een concurrerende plaats geworden. Hoe krijg je dan meer volgers? Hier 4 manieren op een rijtje!

9 september, 2019 om 12:00

Hoe gebruik je IGTV?

Nog niet zo lang geleden lanceerde Instagram ‘IGTV’. Een nieuwe functie op Instagram om video’s mee te bekijken en te plaatsen. Wat zijn de voordelen van IGTV in het algemeen en als ondernemer? Dat lees je hier!

2 september, 2019 om 12:00

Auteursrecht op content, hoe zit dat eigenlijk?

Je hebt altijd te maken met het auteursrecht als je gebruik maakt van content. Maar wat mag nou wel? Wij zetten het op een rijtje voor je.

26 augustus, 2019 om 12:00

Op een efficiënte manier B2B-influencers inzetten, hoe doe je dat?

In de B2C-markt wordt steeds meer gebruik gemaakt van influencers. Het is een van de makkelijkste en efficiëntste manier om je doelgroep te bereiken. Waarom zouden we het ook niet gebruiken in de B2B-markt? Hier lees je hoe.

17 juni, 2019 om 12:00

Wat is de Scrum methode?

De afgelopen jaren is het gebruik van de Agile Scrum methode toegenomen. Van grote- tot kleine bedrijven, in allerlei sectoren en branches wordt de Scrum methode toegepast. Maar, wat is de Scrum methode precies? Wij leggen dit graag aan jou uit!

10 juni, 2019 om 12:00

Wat is Instagram shopping?

Voor merken en bedrijven is Instagram Shopping een uitstekende tool om producten te tonen zonder dat de doelgroep de app hoeft te verlaten. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan snel verder, want in deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp.

3 juni, 2019 om 12:00

Generatie Z en haar cultuur

Generatie Z groeit op in een gedigitaliseerde wereld waar efficiëntie en snelheid belangrijk is. Elke minuut van de dag is er toegang tot informatie, diensten en producten. Wat doet dit met jongeren om op te groeien in deze cultuur?

27 mei, 2019 om 12:00

Hoe kun je WhatsApp zakelijk inzetten?

WhatsApp kan prima zakelijk ingezet worden voor je bedrijf. Het is anders dan alle andere social media kanalen, maar het is een interessant kanaal voor gratis en snel contact met (potentiele) klanten. Ben jij benieuwd hoe je WhatsApp zakelijk moet inzetten? Lees dan snel verder!

20 mei, 2019 om 12:00

Hoe zet je Snapchat, op zakelijk gebied, het beste in?

Snapchat is één van de populairste social media apps op dit moment. Maar waarom is het medium zo razend populair en kan je er al bedrijf zijnde niet meer omheen? Lees dan snel verder, want wij gaan hier graag dieper op in!

13 mei, 2019 om 12:00

Adverteren via Instagram stories, hoe werkt dat?

Zit jouw doelgroep op Instagram en heb je een interessant verhaal met ondersteunende foto’s? Dan is adverteren via stories misschien iets voor jou! In deze blog geven we informatie over de Instagram stories en hoe je met de stories kunt adverteren. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder!

6 mei, 2019 om 12:00

De opkomende social media trends in een notendop!

Privé lijkt de social media trend van 2019. Daarnaast zijn we steeds meer op social media kanalen te vinden. Ben jij benieuwd naar de opkomende social media trends? Hieronder vind je ze in een notendop!

29 april, 2019 om 12:00

Hoe maak je een goede Instagram biografie?

Je Instagram profiel is de nieuwe homepage van je business. Een goede biografie helpt je om meer volgers aan te trekken. Je doel is om je profielbezoekers om te zetten naar volgers of klanten. Ben jij klaar om een goede Instagram biografie te maken? Lees dan snel verder!

22 april, 2019 om 12:00

Op welke SEO trends moet je letten in 2019?

Wil jij in 2019 (nog steeds) bovenaan staan in Google? Dan moet je met veel factoren rekening houden. De ondernemer met creatieve content, die snapt wat zijn of haar doelgroep wenst, scoort de meeste SEO punten. De beste content zal winnen en daarom is het handig om up-to-date te zijn van de laatste SEO trends. Lees snel verder om hier achter te komen!

15 april, 2019 om 12:00

Hoe lanceer je een product op social media?

Het plannen van een nieuwe productlancering op social media kan moeilijk zijn, maar het is ook een kans om nieuwe volgers of klanten aan te trekken. Ben jij klaar om je productlancering op social media te plannen? Lees dan snel verder!

8 april, 2019 om 12:00

De webdesign trends van 2019!

Ontwerpers hebben een angstige relatie met trends, maar je kunt niet het tegenovergestelde van een trend volgen. Lees daarom snel de trends voor 2019!

1 april, 2019 om 12:00

Op YouTube adverteren, hoe ga je van start?

Er komen maandelijks meer dan 1 miljard unieke bezoekers naar YouTube en er wordt per minuut meer dan 60 uur aan video’s geüpload. Je kan dus wel zeggen dat het publiek op YouTube erg groot is. We leggen je graag uit hoe je van start gaat met het adverteren op YouTube.

25 maart, 2019 om 12:00

Hoe kan je YouTube gebruiken als marketingtool?

YouTube is de op een na grootste zoekmachine ter wereld. Dagelijks heeft het platform miljarden gebruikers waardoor het voor vele bedrijven interessant is om het platform te gebruiken als marketingtool. De volgende onderwerpen zijn daarom belangrijk.

18 maart, 2019 om 12:00

Adverteren op TikTok doe je zo!

In de vorige blog hadden we het over de indrukwekkende cijfers van TikTok. Omdat dit platform in een stijgende lijn groter aan het worden is, is het slim om al een strategie te bedenken hoe je optimaal gebruik kan maken van dit platform. Behoort je doelgroep tussen de 6 en 18 jaar? Dan zijn dit de advertentiemogelijkheden die je dan hebt:

11 maart, 2019 om 12:00

Is TikTok een nieuw marketingkanaal?

TikTok (voorheen Musical.ly) is een nieuwe video app die erg populair is onder ‘Generatie Z’. Als je bij deze doelgroep niet meedoet, dan hoor je er ook niet bij.. Het is een mix van video’s, muziek, filters, hashtags, merken en influencers samengevoegd op één platform. Daarbij zijn playbacken en dansen de populairste onderdelen die de gebruikers van TikTok gebruiken.

4 maart, 2019 om 12:00

Hoe kan je slim adverteren op LinkedIn?

LinkedIn is gericht op vakmensen en je ziet dit ook terug in de informatie die mensen delen op dit platform. Maar hoe bereik je deze vakmensen nu het beste?
LinkedIn gebruikers willen vooral op de hoogte blijven van de professionele activiteiten van hun netwerk. Zo is het mogelijk om nieuwe medewerkers, opdrachten of opdrachtgevers te werven maar je kan LinkedIn ook prima gebruiken om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

25 februari, 2019 om 12:00

Hoe beheer je jouw Instagram berichten?

Hoe groter je account is, hoe meer berichten je binnen krijgt. Dit is alleen maar een goed teken, want het is een teken dat jouw volgers belangstelling hebben in jouw bedrijf of product. Om je te helpen hebben wij 3 tips om jouw berichten te beheren zonder hier de hele dag aan kwijt te zijn!

18 februari, 2019 om 12:00

De 3 E-commerce trends van 2019!

Nederland heeft in 2018 een record gezet van 100 miljoen online aankopen in één jaar. De branche die hier het beste op scoort is de foodbranche. Met maar liefst 39% van de totale markt is dit de koploper betreft de E-commerce markt. Hier onder staan 3 manieren om mee te profiteren van de groei in de E-commerce markt.

11 februari, 2019 om 12:00

3 Manieren om je Instagram engagement te verhogen!

Vraag jij je ook af hoe je je betrokkenheid op Instagram verhoogt? Dan ben je niet de enige!

Instagram is nog steeds een van de beste platformen om je product te vertegenwoordigen, volgers te creëren en een community op te bouwen. Hier zijn 3 manieren waarop je je Instagram strategie kunt verbeteren in 2019.

4 februari, 2019 om 12:00

De Instagram trends van 2019 op een rijtje!

De Instagram trends van 2018 zijn inmiddels al eigen geworden en voor iedereen normaal. In 2019 komt Instagram wederom met een aantal nieuwe trends, dit komt omdat het online segment enorm blijft groeien.
Bijna alle social media kanalen groeien, maar Instagram is wel één van de snelst groeiende kanalen. Zelfs de bedrijven kunnen niet meer zonder Instagram en dat zorgt voor de nodige trends op zakelijk gebied. Speciaal voor jou heeft onze Social Monkey zich verdiept in de trends en deze voor jou op een rijtje gezet. Zit je er klaar voor?

28 januari, 2019 om 12:00

Waarom is Generatie Z zo populair?

Generatie Z wordt steeds populairder en veel bedrijven gaan dan ook graag de samenwerking aan. Deze samenwerking noemt men influencer marketing. In het begin draaide influencer marketing alleen om de mensen met veel volgers. Dit waren meestal beroemde mensen die gevolgd worden door de fans die ze hebben. Helaas zijn deze mensen zo populair dat […]

18 januari, 2019 om 16:27

Mijn week vrijwilligerswerk in Lesbos

Hi, ik ben Alain, eigenaar van MediaMonkeys. Ik gebruik deze news-pagina voor één keertje heel egoïstisch voor mezelf. Ik ben namelijk van 5 t/m 13 januari naar Lesbos gegaan om hier vrijwilligerswerk te doen. Hiervoor diende ik geld in te zamelen, ongeveer 1.200,-. Dit heb ik gedaan binnen mijn LinkedIn en Facebook netwerk. Ik schrijf deze blog om iedereen die mij heeft gesteund bij het inzamelen van het benodigde geldbedrag om vrijwilligerswerk in Lesbos te kunnen doen een beeld te geven van mijn week. Om te beginnen wil ik jullie uiteraard allemaal nogmaals onwijs bedanken. Ik heb super veel mensen blij kunnen maken, thanks! 🙂

10 december, 2018 om 12:00

Instagram is perfect voor jouw onderneming!

Instagram telt op dit moment meer dan 2 miljoen dagelijkse gebruikers. Logisch dat dit kanaal behoort tot de top 5 grootste social media kanalen.
Waar vroeger voornamelijk de jeugd op dit kanaal actief was. De oudere gebruikersgroep wordt steeds groter. Dit heeft als gevolg dat voor veel bedrijven hun doelgroep ook te vinden is op Instagram.

24 november, 2018 om 12:00

1 jarig jubileum van Media Monkeys

Hiep, hiep hoera, Media Monkeys bestaat 1 jaar. Het is dus ook weer een jaar geleden dat dit prachtige concept is gestart. Vol goede moed starten een aantal stagiaires onder leiding van een aantal Master Monkeys en al snel kwamen de eerste ondernemers langs. Allemaal vonden ze het een leuk concept en wilde ze graag […]

19 november, 2018 om 12:00

Alle social media trends van 2018 in een notendop!

in 2018 hebben we weer de nodige social media trends en ontwikkelingen voorbij zien komen. Elk platform wil meegroeien in de wereld van social media en komt dus met nieuwe dingen. Het ene idee leuker dan de ander. Wij hebben onze Social Monkey bereidt gevonden om er een aantal te onderzoeken en deze te bespreken […]

12 november, 2018 om 12:00

Beleef nu alle foto’s alsof je er zelf in zit met Facebook 3D!

Facebook 3D, vanaf nu kan je foto’s bekijken alsof je het zelf meemaakt. Misschien dat je ze al voorbij hebt zien komen, misschien ook niet. Één ding is zeker, met deze functie zijn alle foto’s realistischer. Heb jij er al gebruik van gemaakt?

5 november, 2018 om 12:00

Even op vakantie? Gebruik de vakantiemodus in WhatsApp!

Er komt een nieuwe functie op WhatsApp! Nu hoor ik je al denken ‘‘het zal wel, ik zie het vanzelf wel’’. Het grootste social media platform van Nederland komt binnenkort met de functie genaamd ‘vakantiemodus’. Na de verschillende updates, waarin WhatsApp business kwam en de doorgestuurde berichten gelabeld  zijn, komt WhatsApp nu dus met deze functie. Wat vind jij ervan?

29 oktober, 2018 om 12:00

De ins en outs van Instagram Shopping

Sinds kort heeft Instagram iets nieuws; Instagram Shopping. Het is een nieuwe manier voor bedrijven om producten aan te bieden via Instagram. Zo hoeft een potentiële klant niet meer eindeloos te zoeken naar de kleding die hij/zij voorbij ziet komen. Vanaf nu kan de gebruiker direct klikken op dat ene leuke shirtje. Hier kan hij/zij […]

22 oktober, 2018 om 12:00

Micro influencers hebben de toekomst

Steeds meer bedrijven gebruiken micro influencers om de doelgroep te bereiken.
Dit komt doordat de bedrijven zelf moeite hebben om de doelgroep aan te spreken en te activeren via social media. Wat doen die (micro) influencers dan zo goed? Of eigenlijk, wat doen de bedrijven fout? Dit zal een veel voorkomende vraag zijn als het gaat om dit onderwerp. Onze Social Monkey deed onderzoek en heeft de resultaten verwerkt in deze blog. Pak snel een bakje nootjes of een banaantje en laat je inspireren!

1 oktober, 2018 om 12:00

Ondertiteling toevoegen aan je video content; zo moet het!

Video content is aan het stijgen, steeds meer mensen kiezen voor video’s in plaats van tekst. Niet gek, aangezien filmpjes veel leuker zijn dan hele lange stukken tekst. Uit onderzoek is gebleken dat in 2018 ongeveer 75% van alle content bestaat uit video content. We kijken dan ook overal video’s, in de bus/trein naar je […]

24 september, 2018 om 12:00

De veranderingen in de wereld van klantcontact

Steeds meer bedrijven werken aan een scherp klantcontact beleid. Waar mensen eerst via mail vragen konden stellen of vragen zoeken via de veel gestelde vragen pagina, komen er nu steeds meer chatbots om de makkelijke vragen te beantwoorden. Mensen willen tegenwoordig snel reactie krijgen en zijn niet meer bereid om dagen te wachten. Voor bedrijven is dit hét moment om zich hierin te verdiepen en eraan te werken. Weet jij al hoe?

17 september, 2018 om 12:00

YouTube, de plek om te adverteren voor je bedrijf!

Youtube is een van de meest gebruikte social media kanalen. Dagelijks maken 2,2 miljoen Nederlanders gebruik van dit kanaal. Het is dan ook zeker niet vreemd dat YouTube in de top 10 staat van meest gebruikte social media kanalen van Nederland. Sterker nog YouTube staat op de 3de plek  achter Facebook en WhatsApp. Steeds meer ondernemers maken gebruik van YouTube om hun doelgroep te bereiken met filmpjes. Wanneer start jij?

10 september, 2018 om 12:00

Instagram populairder dan Facebook

Instagram heeft een hele sterke groei doorgemaakt, en heeft nu 4,1 miljoen Nederlandse gebruikers waarvan 2,1 miljoen Nederlanders die het dagelijks gebruiken. Hoewel Facebook op dit moment 2de staat in de top 10 van social media in Nederland, lijkt daar verandering in te komen. Facebook heeft veel te verduren gehad en dat is te zien. Onder de jongeren lijken Snapchat en Instagram sterk te groeien, hoe kan Facebook dit terugdraaien?

3 september, 2018 om 12:00

Het vertrouwen in social media is laag

Dat mensen weinig vertrouwen hebben in social media is al langer bekend, maar hoe komt dat? We besteden dagelijks uren aan social media en posten veel over ons leven. Van een avondje stappen tot aan een post waarin je aan het werk bent. Je deelt dus een hoop informatie, maar toch vertrouwen we social media niet helemaal. Onze Social Monkey is op onderzoek uit gegaan en zocht een aantal redenen op. Vertrouw jij social media?

27 augustus, 2018 om 12:00

Het gebruik van een hashtag is steeds belangrijker

De hashtag is tegenwoordig niet meer weg te denken  uit de wereld van social media. Onder een post op Instagram, in een tweet en zelfs op een Facebook kanaal zie je ze verschijnen. Maar wat heb je eraan en zijn ze wel waardevol? Onze Social Monkey ging op onderzoek uit. De resultaten van het onderzoek kan je lezen in deze blog. Veel leesplezier!

20 augustus, 2018 om 12:00

Heeft je website een SSL-certificaat en is die beveiligd?

Vanaf 1 januari 2016 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens ruimere mogelijkheden om boetes te geven voor onbeveiligde websites. Daarnaast moet iedere website die persoonsgegevens verzend een versleutelde verbinding hebben. Nog niet iedereen is bekend met deze wetswijziging, laat staan met de gevolgen. Onze Google Monkey legt jou uit wat een SSL-certificaat is en waarom je er een nodig hebt!

13 augustus, 2018 om 12:00

Haal meer uit je verhaal met Instagram highlights

Nieuw is het zeker niet, wel wordt het nog weinig gebruikt: Instagram Highlights. In feite is het niets meer dan het archiveren van je stories. Normaal gesproken verdwijnen stories na 24 uur weer. Dat is zonde wanneer je op bepaalde stories veel interactie krijgt. Onze Social Monkey gaf je eerder al een bonus tip (klik).
Hij legt jou graag uit hoe dit werkt, zodat ook jij hier gebruik van kunt maken!

6 augustus, 2018 om 12:00

Vergroot jouw SEO mogelijkheden met linkbuilding

De vindbaarheid van een website hangt van veel factoren af, één daarvan is linkbuilding. Het is niet direct iets waar je aan denkt bij een SEO optimalisatie. Toch bepaald het hebben van voldoende externe, relevante links voor een groot deel hoe goed een website gevonden wordt. In deze blog geeft onze Google Monkey jou een aantal tips, schrijf je mee?

30 juli, 2018 om 12:00

Waarom Snapchat en Instagram amper gebruikt worden

De wereld van social media groeit in rap tempo met name Snapchat en Instagram. Door de verschillende ontwikkelingen vinden steeds meer mensen het leuk om actief te zijn op social media. Veel ondernemers zullen al adverteren via Facebook  en/of LinkedIn. Toch gebruiken ze twee grote social media kanalen niet namelijk Snapchat en Instagram. Dat is toch zonde, omdat je jezelf daar als ondernemer nu nog in kan onderscheiden.De reden dat Snapchat en Instagram nog niet gebruikt worden is omdat nog bijna geen enkele ondernemer het doet, maar één zal de eerste zijn toch?

23 juli, 2018 om 12:00

Het verschil tussen Snapchat en Instagram

In onze blogs heb je al veel kunnen lezen over LinkedIn,Facebook, Snapchat en Instagram. Elk kanaal is wel een aantal keer aan bod gekomen, over hoe en waarom je een specifiek social media kanaal kunt inzetten. In deze blog neemt onze Social Monkey je mee in de wereld van Snapchat en Instagram en legt hij de verschillen uit! Handig toch? Hier en daar lijken deze twee social media kanalen erg veel op elkaar, zeker door de laatste updates. Toch zit er wel degelijk verschil in. Lees je mee?

16 juli, 2018 om 12:00

Dé manier om in contact te komen met je klanten via WhatsApp!

Door de groei van social media kanalen is het steeds belangrijker voor bedrijven om hierin mee te spelen, zo ook WhatsApp. Steeds meer mensen sluiten zich aan in de wereld van social media. Niet vreemd dat bedrijven via deze weg gaan adverteren en bedrijfspagina’s aanmaken. Gemak is hierin een belangrijke factor geworden. Niemand wilt veel moeite doen als het makkelijk kan. WhatsApp heeft hier slim op ingespeeld. In deze blog leggen wij je uit, hoe je gemakkelijk jouw bedrijfsaccount kan gebruiken via WhatsApp. Let goed op want we typen het maar één keer!

9 juli, 2018 om 12:00

Het creatief inzetten van Instagram stories

Een tijdje geleden hebben we verteld over de opkomst van social media stories. Vandaag zullen we dieper ingaan op Instagram stories. Onze Social Monkey weet een tweetal manieren voor jou om hier creatief gebruik van te maken. Tenslotte heeft hij nog een leuke bonus voor je in petto! Kunnen jouw stories wel een boost gebruiken?

2 juli, 2018 om 12:00

Google Mijn Bedrijf, word jij al gevonden?

Veel ondernemers weten niet hoe belangrijk het is om een Google Mijn Bedrijf te hebben. En dat terwijl het best simpel is om te krijgen. In deze blog gaat de SEO Monkey je het belang vertellen van Google Mijn Bedrijf en waarom je het moet hebben! Wat zijn de voordelen van Google Mijn Bedrijf? In deze blog leer je de voordelen van Google Mijn Bedrijf!

25 juni, 2018 om 12:00

De stille kracht van een brainstorm sessie

Veel mensen zullen al bekend zijn met brainstormen. Logisch aangezien iedereen het wel een keer gedaan heeft. Bewust of onbewust. Wanneer studenten in een groepje een project moeten maken doen ze het onbewust al voordat ze überhaupt zijn begonnen. Denk maar eens terug aan een project in groepsverband. Het eerste wat je toen deed, was met zijn allen nadenken over het onderwerp en afspreken hoe je aan het project gaat beginnen. Komt het je al bekend voor? In deze blog neem ik je mee in een brainstormwereld. Denk je mee?

21 juni, 2018 om 14:32

Van plaat tot logo, ons Hornbach project

Iedereen heeft de reclame van Hornbach ongetwijfeld gezien: het is géén project als je niet bij de Hornbach bent geweest. Wij van MediaMonkeys vinden dat ook en daarom hebben wij ons Hornbach project tot uiting gebracht. Dit is uiteraard begonnen met een bezoek aan de Hornbach in Breda, daarna zijn we even langs Madhouse Design geweest en uiteindelijk hangt de pinda op ons kantoor. We zijn trots op het resultaat en we hopen dat jullie dat ook zijn.

18 juni, 2018 om 12:00

Het gebruik van social media stories

Snapchat was er het eerst mee, inmiddels zijn vrijwel alle social media kanalen gevolgd. Het gebruik van de zogenoemde stories. Waar je timeline eerst vooral bestond uit tekst berichten en foto’s, zijn stories niet meer weg te denken. Onze Social Monkey adviseert je dan ook om er vandaag nog mee te beginnen. Wil je weten waarom, lees dan snel verder! Hoe ziet jouw story eruit?

11 juni, 2018 om 12:00

Voice Search, de toekomst van zoekopdrachten

Voicecontrol, het klinkt allemaal erg ingewikkeld. In werkelijkheid valt dat echter reuze mee, het is namelijk niet meer dan een zoekopdracht opgeven met je stem. De verwachting van Google is dat 10% van de zoekopdrachten via stem gedaan zullen worden, aan het einde van dit jaar. Deze verandering heeft ook gevolgen voor de SEO van jouw website, onze Google Monkey heeft een aantal tips voor je genoteerd, lees je mee?

4 juni, 2018 om 12:00

Snapchat groeit, wanneer start de ondernemer?

Snapchat is steeds populairder aan het worden onder het grote publiek, maar wat is Snapchat?  Snapchat is een social media platform, waarmee je foto’s en video’s naar je volgers/Snapchat vrienden kan sturen. Het werd eerst gezien als een ‘Sexting’’ app maar door de aandacht van Facebook en Instagram werd het steeds bekender en kregen mensen een ander beeld van Snapchat. Wil je weten of Snapchat iets voor jou is, lees dan snel verder!

28 mei, 2018 om 12:00

MailChimp maakt jouw emailmarketing gemakkelijk!

Een nieuwsbrief versturen via email. Het is misschien wel de eenvoudigste manier om persoonlijk contact te onderhouden met jouw doelgroep. Hiermee kun je bepaalde diensten onder de aandacht brengen. Toch kan het moeilijkheden met zich meebrengen zoals het invoeren van emailadressen. Met MailChimp is dit einde verhaal! In deze blog vertelt onze emailmarketing Monkey jou wat MailChimp is. Dus lees snel verder!

21 mei, 2018 om 12:00

Vierkante content heeft de toekomst!

Alle social media kanalen maken er tegenwoordig gebruik van, vierkante content. Het social media gebruik verplaatst zich de afgelopen jaren steeds meer naar mobiel. Dat is dan ook de grootste reden dat vierkante content zo populair aan het worden is. Vierkant beeld zorgt immers voor meer interactie en views dan rechthoekige content. Onze Social Monkey heeft hieronder twee tips op een rijtje gezet. Schrijf je mee?

14 mei, 2018 om 12:00

Medewerker van de maand een voor- of nadeel?

Werkgevers willen hun personeel altijd motiveren en gemotiveerd houden, maar hoe doen ze dat?  Een methode hiervoor kan zijn de medewerker van de maand verkiezing. Vaak gebruiken bedrijven dit om hardwerkende mensen in het zonnetje te zetten en ze te belonen. Maar werkt dit wel positief? In deze blog schrijven we zowel voor- als nadelen op en dan mag je zelf de keuze maken. Deal?

7 mei, 2018 om 12:00

Tips voor het schrijven van je eigen blog

Er zijn verschillende redenen om een blog te schrijven. Door blogs te posten op je website kan je veel profijt halen. Je krijgt hierdoor namelijk veel meer bezoekers en leads op je website. In deze blog willen we je tips meegeven, hierdoor kan je snel aan het werk. Schrijf snel mee!

30 april, 2018 om 12:00

LinkedIn 2018: Vloggende professionals

Tijdens het bekijken van verschillende social media feeds kom je tegenwoordig bijna alleen nog maar video tegen. Dat heet native video en is de toekomst! LinkedIn bleef lange tijd achter op andere social media. In augustus 2017 was het dan toch zover, native video werd eindelijk op grote schaal uitgerold op LinkedIn. In deze blog gaan wij jou vertellen hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken.

23 april, 2018 om 12:00

LinkedIn 2018: Het algoritme van de LinkedIn timeline

LinkedIn wordt veelal gezien als een platform waar het draait om netwerken. Echter wordt het steeds belangrijker om content te delen en vooral de kwaliteit daarvan. Je wilt immers een zo groot mogelijk bereik verkrijgen. De reden dat kwaliteit zo belangrijk geworden is, is het feit dat LinkedIn van spammers af wil. Vandaar ook dat ze waardevolle content willen gaan belonen. Hoe ze dat doen? Dat legt onze Social Monkey hieronder uit!

16 april, 2018 om 12:00

Video trends in 2018; Licht, camera, live!

De wetenschap staat vaak versteld over het feit wat apen allemaal kunnen. Ook wij kunnen het af en toe maar moeilijk bevatten, maar onze video Monkey heeft weer hard gewerkt, met eindelijk een beetje waardering! Je bent rustig tv aan het kijken, of je Facebook vriend is wéér eens live… irritant! Of juist niet? Dit jaar kan je er niet meer omheen, video. Wat zijn de vijf trends op het gebied van videomarketing in 2018? Daar gaat de hardwerkende video Monkey antwoord op geven!

9 april, 2018 om 12:00

De Do’s en Dont’s van SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. SEA is gericht adverteren op je doelgroep. SEA bestaat uit betaalde advertenties. Het leuke aan SEA is dat je zelf bepaald hoeveel je betaald. Je kan namelijk zelf bij Google budgetten instellen voor de advertenties. Dit is handig om verassingen te voorkomen. Ben je geïnteresseerd in tips? Hier hebben we alvast 3 Do’s en 3 Dont’s voor je. Lees je mee?

2 april, 2018 om 12:00

Handige tips voor een actuele website

Tegenwoordig heeft ieder bedrijf wel een website. In het begin wordt er volop gepost en de site zo actueel mogelijk gehouden, maar dan komt het keerpunt. De informatie op de site blijft staan, maar zal na verloop van tijd verouderen. Oftewel; de site is niet meer actueel! Zonde, want de nieuwste bezoekers zullen oude informatie voorgeschoteld krijgen. Verlies je hierdoor klanten? Het antwoord is ja. In deze blog lees je vier handige tips, die jou zullen helpen om een actuele website te hebben.

26 maart, 2018 om 12:00

Facebook promotie; boost je eigen onderneming

Een van de meest gebruikte social media platform is natuurlijk Facebook, logisch dat steeds meer startende ondernemers hier dus ook op te vinden zijn. Met 10,8 miljoen gebruikers in Nederland liggen er veel kansen voor een startende ondernemer. Zo kan je adverteren op Facebook, dit kan je doen via je eigen Facebook bedrijfspagina. Steeds meer […]

19 maart, 2018 om 12:00

De gebruiksvriendelijkheid van jouw website

Je hebt er vast wel eens wat over gehoord, gebruiksvriendelijkheid. Een ander woord ervoor is usability. Je zou denken dat er voldoende rekening gehouden wordt met de gebruikers van je website. Maar dit valt soms nog wel eens tegen, daarom lees je in deze blog hoe je dit kan testen!

16 maart, 2018 om 16:36

Je eigen website weer lekker fris!

Net zoals bij je mobiele telefoon wordt ook een website al vaak als oud bestempeld wanneer deze 3 jaar oud is. Maar ook organisaties zoals Google verwachten dat jij je website continue vernieuwd en belonen je met een betere vindbaarheid. Dit doen zij om voor de gebruikers van hun zoekmachines een juiste beleving te creëren en  resultaten voor te schotelen die relevant zijn. Het regelmatig plaatsten van een blog of integreren van een Facebook-feed doen wonderen. Wij helpen je graag! Maar eerst dit!

12 maart, 2018 om 13:00

Instagram groeit behoorlijk; doe jij ook al mee?

In een van onze vorige blogs was te lezen wat Instagram is. Ook gaven wij hier een aantal handige tips om te starten met Instagram. Stiekem was het al geen geheim dat Instagram flink groeit in het aantal gebruikers. De groei is vooral te zien bij de jongeren en jongvolwassenen. Lees snel verder en kom erachter hoe dit komt.

5 maart, 2018 om 12:00

LinkedIn, de rechtsgeleerde onder de social media!

Laatst hebben wij jullie al warm gestoomd met het feit dat LinkedIn het nieuwe ondernemen is. Maar LinkedIn wordt steeds populairder en maakte een ongekende ontwikkeling door. Vooral het zakelijke platform heeft het laatste jaar een flinke metamorfose doorgemaakt. Om een voorbeeld te noemen, je kunt nu zoeken in het netwerk van je connecties. Het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken.

27 februari, 2018 om 16:09

Win een GRATIS website

WIJ GEVEN EEN GRATIS WEBSITE WEG! Onze Monkeys zoeken een tof samenwerkingsproject. Loop jij al een tijdje rond met een idee wat wel eens heel goed uit zou kunnen pakken, maar heb je tot op heden geen tijd gehad om dit verder uit te werken? Dan zijn onze Monkeys op zoek naar jou!! Sinds kort […]

26 februari, 2018 om 12:00

Instagram, jouw onderneming in foto’s

Kies een foto, doe ‘m een beetje aanpassen, even goed zetten en plaatsen maar! Nederland telt op dit moment ongeveer 4,1 miljoen Instagram gebruikers, waarvan 2,1 miljoen deze app dagelijks gebruikt. Hiermee staat het in de top 5 van meest gebruikte social media platformen, net onder LinkedIn. Logisch dat veel bedrijven zichzelf promoten via Instagram, met zoveel gebruikers. Pak snel een bakje nootjes en een banaantje, dan tappen wij wat tips uit ons kraantje!

19 februari, 2018 om 9:15

LinkedIn is het nieuwe ondernemen!

Waar de één al een uitgebreid account heeft is de ander aan het sparren met LinkedIn. Dat kan komen doordat hij/zij er moeite mee heeft.
LinkedIn is een steeds bekender social media kanaal aan het worden. Dat komt doordat steeds meer bedrijven en mensen zich aansluiten bij LinkedIn.

12 februari, 2018 om 11:00

Het juiste gebruik van jouw visitekaartjes!

Ondanks het digitale tijdperk waarin wij leven wordt er nog altijd veelvuldig gebruik gemaakt van visitekaartjes. Hierop staan compact alle bedrijfsgegevens die men wil overhandigen of ontvangen. Vandaar dat het visitekaartje nog altijd wordt gezien als het ideale communicatiemiddel, mits je het goed gebruikt!

7 februari, 2018 om 10:37

De reis die consumenten afleggen; de Customer Journey

De customer journey is de weg die de klant aflegt tot en met het koopproces. Je dient een duidelijk beeld te hebben van de verschillende fases van het koop- en klantproces. Zo weet je hoe je je klant het beste kan bedienen, en hoe de marketing hieraan kan meehelpen. Dit kan in kaart gebracht worden door de customer journey mapping. Dit is een methode om processen vanuit de klant zijn/haar zich te ervaren, visualiseren en te verbeteren daar waar nodig is.

5 februari, 2018 om 10:00

Professionele uitstraling van je webshop in een notendop!

Je kent het wel, vol goede moed begin je producten te fotograferen voor op jouw website. Je legt de producten netjes weg, pakt de camera en maakt de foto. Het lijkt zo makkelijk, totdat je het resultaat ziet. De foto is onduidelijk en niet mooi genoeg voor je website. Waar kan dit aan liggen? De achtergrond, de camera is niet schoon of heb je te weinig (of te veel) licht erop gericht staan. Weet je het niet? Wij hebben het antwoord!

29 januari, 2018 om 11:32

Is jouw website al mobiel vriendelijk?

Is het belangrijk dat je website mobiel vriendelijk is? Het antwoord is overduidelijk ja. Een mobiel is anno 2018 niet meer weg te denken uit de maatschappij en wie een telefoon gebruikt om te internetten, vind het dan ook prettig om te werken op een website voor mobiel. Toch is er een verschil tussen het feit dat je website te bekijken is via mobiel en een mobiele website en gaan wij aan je uitleggen.

22 januari, 2018 om 11:24

De vormgeving van een blog

Een blog begint bij het bepalen van een onderwerp, vervolgens ga je brainstormen en schrijf je de tekst. Tenslotte plaats je er nog een afbeelding of foto bij. Veel mensen denken dat je er daarmee bent. Dit is wat de meeste bloggers doen, maar wil jij anders zijn dan de rest? Besteed dan net iets […]

15 januari, 2018 om 11:07

Hoe zorg je voor interactie en reacties op je blogs?

Het is niks nieuws, je blogs worden wel gelezen maar er wordt nauwelijks of niet gereageerd. Je bent zeker niet de enige die dit overkomt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je lezers wél gaan reageren en interacteren met elkaar?

8 januari, 2018 om 13:00

Video is de online-toekomst

Het zal niet nieuw voor je zijn dat video’s op social media beter scoren dan tekstuele berichten. YouTube is inmiddels, na Google, zelfs de tweede zoekmachine ter wereld geworden! Volgens de kenners zal het internetverkeer in 2018 voor ongeveer 75% uit video bestaan. Hoog tijd dus dat je er iets mee gaat doen, maar hoe? Wij gaan het je vertellen!

22 december, 2017 om 12:53

Pizza sessie “extra spicy” – De Monkeyproof voor elke ondernemer!

Ondernemers zijn niet alleen hipsters van eind twintig die vanuit een hippe flexplek een innovatief platform aan het ontwikkelen zijn, waar winst maken geen issue is en falen erbij hoort. Ondernemerschap is natuurlijk meer.

18 december, 2017 om 14:18

Waarom een website maken met WordPress?

Gratis een website maken, het kan met verschillende CMS-systemen. Een CMS-systeem (Content Management Systeem) is een hulpprogramma. Met deze programma’s kun je zelf een website maken zonder dat je ervaring nodig hebt met programmeren. WordPress is een gratis CMS-systeem, men kan zonder enige kosten gebruik maken van hun software.

11 december, 2017 om 13:04

Een blog starten? Zo doe je dat!

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen, de influencers op het internet en social media. Veel van hen oefenen dit werk uit door middel van bloggen. Wil jij nou ook een blog starten, maar heb je geen idee hoe en waar je moet beginnen? Lees dan snel verder, de monkeys helpen je graag!

4 december, 2017 om 12:49

Betere vindbaarheid in Google door SEO en SEA

Niemand ontkomt er aan. Elke ondernemer heeft wel eens te maken met SEO en SEA, maar wat betekent het? Wat kan je ermee? Wat zijn belangrijke onderdelen? In deze blog lees je het allemaal.

1 december, 2017 om 14:01

Gratis Online Marketing Training

Het belang van online marketing wordt in deze digitale samenleving steeds belangrijker. Online marketing kan jouw business echt een boost geven. Wil jij beginnen met online marketing maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?