Is jouw website al mobiel vriendelijk?

Is het belangrijk dat je website mobiel vriendelijk is? Het antwoord is overduidelijk ja. Een mobiel is anno 2018 niet meer weg te denken uit de maatschappij en wie een telefoon gebruikt om te internetten, vindt het dan ook prettig om te werken op een website voor mobiel. Toch is er een verschil tussen het feit dat je website te bekijken is via mobiel en een mobiele website en gaan wij aan je uitleggen.

Het gebruik van een mobiele telefoon

Uit onderzoek van GfK is gebleken dat in Nederland 4,3 miljoen mensen gebruik maken van een tablet, en dat is al aardig wat. Toch is de echte uitschieter het bezit van een smartphone, die zo rond de teller van 7 miljoen staat! 4 op de 5 Nederlanders bezit een smartphone, en dat is zo’n 81% van de Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar. Sinds ruim 4 jaar is er een echte tweestrijd op de markt van de smartphones en deze vindt plaats tussen Android (Google) en iOS (Apple), waarvan de strijd nog steeds onbeslist is. Naast deze twee toestellen is de derde meest verkochte telefoon de Windows Phone.

blog mobiele website

Jouw mobiele website

De klanten die zoeken via smartphone zoeken naar lokale informatie, waardoor meer dan de helft van deze klanten een telefoontje doet of op bezoek komt. Zonder een goedwerkende mobiele website loop je deze bezoekers natuurlijk helemaal mis, en dat is zonde. Beeld jezelf eens in dat je een site bezoekt, via je smartphone, die niet normaal functioneert voor mobiel… dan stap je zelf toch ook over op een concurrerende site!?

De score van Google

Via Google Mobile Test kan je jouw website testen op mobielvriendelijkheid. Hieraan zit een score gebundeld die erg belangrijk is om vindbaar te zijn op Google. Hoe hoger je score, hoe beter je vindbaarheid… een goede score is dus aanbevolen. Dit zal ook terugkomen in onze online marketing training.

Loop deze bezoekers niet mis, jouw klanten willen op de voor hen makkelijkste manier benaderd worden. Is jouw website al mobielvriendelijk? Wij testen het voor je! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!