Medewerker van de maand een voor- of nadeel?

Werkgevers willen hun personeel altijd motiveren en gemotiveerd houden, maar hoe doen ze dat?  Een methode hiervoor kan zijn de medewerker van de maand verkiezing. Vaak gebruiken bedrijven dit om hardwerkende mensen in het zonnetje te zetten en ze te belonen. Maar werkt dit wel positief? In deze blog schrijven we zowel voor- als nadelen op en dan mag je zelf de keuze maken. Deal?

Voordelen van medewerker van de maand

Wij van Media Monkeys gaan de medewerker van de maand verkiezing houden. Dit doen we om de leuke en humoristische kant van onze Monkeys te laten zien. Hiermee willen we de sfeer goed houden. En  een gezonde balans tussen werk en plezier te behouden. Veel bedrijven doen het om medewerkers te belonen voor het werk wat ze in die maand hebben gedaan. Zo hebben ze bijvoorbeeld een goede omzet behaald. Dit is natuurlijk leuk voor de medewerker, maar is dat ook leuk voor iedereen?

Nadelen van medewerker van de maand

Iedereen kent het gezegde wel. Elk voordeel heeft zijn nadeel, en dat is ook bij de medewerker van de maand verkiezing zo. Wanneer je iemand zal belonen voor zijn of haar prestatie. Is er altijd een kans dat mensen het oneens zijn met de beslissing. Dit kan de samenwerking verslechten. Zo kunnen er barstjes ontstaan op de werkvloer. Medewerkers zullen sneller geneigd zijn om alleen werkzaamheden te doen omdat ze hiervoor beloond kunnen worden.
Hardwerkende medewerkers die keer op keer niet worden gekozen kunnen gedemotiveerd raken.

In deze blog heb je voor- en nadelen kunnen lezen. Benieuwd hoe wij dit doen en toch alle medewerkers gemotiveerd houden? Kijk dan snel op Instagram, Facebook of neem contact op!