MailChimp maakt jouw emailmarketing gemakkelijk!

Een nieuwsbrief versturen via email. Het is misschien wel de eenvoudigste manier om persoonlijk contact te onderhouden met jouw doelgroep. Hiermee kun je bepaalde diensten onder de aandacht brengen. Toch kan het moeilijkheden met zich meebrengen zoals het invoeren van emailadressen. Met MailChimp is dit einde verhaal! In deze blog vertelt onze emailmarketing Monkey jou wat MailChimp is. Dus lees snel verder!mailchimp

MailChimp, wat is het eigenlijk?

MailChimp is een gratis web-programma waar je eenvoudig nieuwsbrieven in kunt maken en versturen. Een van de grootste voordelen van dit programma is dat het gebruik maakt van template’s. Ook is het mogelijk om nieuwsbrieven naar verschillende doelgroepen te sturen door middel van verschillende lijsten. Na het versturen van je mailings kun je gelijk alle statistieken inzien.

MailChimp, wat kan je ermee?

MailChimp werkt met het ‘What You See Is What You Get’ principe. Je kunt eenvoudig elementen zoals tekstvakken en foto’s in en uit jouw template slepen. De tekst, het lettertype, de grootte van de foto’s, je kunt werkelijk waar álles aanpassen!
In MailChimp is het erg makkelijk om verschillende lijsten aan te maken, je kunt eenvoudig contacten importeren. Denk bijvoorbeeld aan LinkedIn contacten of een Excel-sheet. Daarnaast zet MailChimp al je contacten die zich aanmelden voor de nieuwsbrief automatisch in een aparte lijst. Tenslotte de statistieken. Na het versturen van een mailing wordt letterlijk alles bijgehouden. Hoe vaak wordt je mail geopend? Hoe vaak wordt er doorgeklikt? Heb je meer of minder lezers ten opzichte van je vorige mailing?

Klinkt dit je als muziek in de oren maar vraag jij jezelf af waar je moet beginnen? Wees niet bang om contact op te nemen, onze emailmarketing Monkey helpt je graag op weg!