Instagram populairder dan Facebook

Instagram heeft een hele sterke groei doorgemaakt, en heeft nu 4,1 miljoen Nederlandse gebruikers waarvan 2,1 miljoen Nederlanders die het dagelijks gebruiken. Hoewel Facebook op dit moment 2de staat in de top 10 van social media in Nederland, lijkt daar verandering in te komen. Facebook heeft veel te verduren gehad en dat is te zien. Onder de jongeren lijken Snapchat en Instagram sterk te groeien, hoe kan Facebook dit terugdraaien?

Facebook onder vuur

Door alle negatieve aandacht die facebook kreeg, is het gebruik flink afgenomen. De grootste daling is onder de jongeren van 15 t/m 19, hier is een daling van 8 %, terwijl het in de andere groepen niet stijgt. Nood aan de man dus voor Facebook, maar zijn ze niet te laat? Verwacht wordt in ieder geval dat het gebruik zal blijven dalen. Zeker nu de jongeren massaal Facebook inruilen voor Instagram en Snapchat. Instagran

Wat zijn de redenen voor de jongeren?

Uiteraard stop je niet zomaar met het gebruik van een social media kanaal, daar zijn verschillende redenen voor. De Social Monkey heeft er een aantal gevonden voor je, namelijk:
– Instagram en Snapchat zijn leuker
– Er zitten teveel mensen op waar ik niets mee heb
– Er zijn teveel advertenties
– Facebook is meer voor de oudere generatie
– Ik gebruik andere social media die beter zijn

Dit is natuurlijk maar een mening van iemand, dus voel je niet aangevallen als je Facebook nog wel leuk vind. Blijf vooral doen wat je wilt!

Mocht je nou meer willen weten, neem dan contact op!