Instagram groeit behoorlijk; doe jij ook al mee?

In een van onze vorige blogs was te lezen wat Instagram is. Ook gaven wij hier een aantal handige tips om te starten met Instagram. Stiekem was het al geen geheim dat Instagram groeit in het aantal gebruikers. De groei is vooral te zien bij de jongeren en jongvolwassenen. Lees snel verder en kom erachter hoe dit komt.

De groei van het aantal gebruikers en functies

instagram

In het overzicht hiernaast kan je duidelijk zien hoeveel actieve gebruikers Instagram per maand erbij krijgt. Deze getallen zijn uitgedrukt in miljoenen, wat er dus behoorlijk veel zijn. De verwachtingen zijn dus ook erg hoog in 2018, wat volgens Cisco gericht zal zijn op video’s. Ook de functionaliteiten van Instagram zijn steeds uitgebreider. Waar het voorheen alleen mogelijk was om iets in je ‘Instagram verhaal’ te plaatsen, zoals een foto, kan je nu heel veel eraan toevoegen. Een poll, swipe-up of live gaan is best ‘normaal’. Ook wij zijn hier erg snel aan gewend.

Pssst. Volg jij ons al? @media.monkeys

Waar komen ze dan vandaan?

Waar Facebook de steekjes laat vallen onder de jongeren, komen deze vaker terug op Instagram. Het is dan een onderlinge strijd, met je vrienden, wie de meeste volgers trekt. Gelukkig verliest Facebook zijn gebruikers niet, want Instagram heeft dezelfde eigenaar. Met andere woorden; Instagram is van Facebook.

instagraminstagram

Tot slot…

Dagelijks gebruiken 2,1 miljoenen gebruikers in Nederland Instagram, waar ook jouw potentiele doelgroep tussen zit. Daarom zijn wij apen-trots op onze Instagram pagina. Wil jij ook zo’n pagina? Of heb je er al een maar heb je advies nodig? Daarvoor hebben wij de Instagram training!

Indien je het allemaal nog wilt navragen, twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op.