Het vertrouwen in social media is laag

Dat mensen weinig vertrouwen hebben in social media is al langer bekend, maar hoe komt dat? We besteden dagelijks uren hieraan en posten veel over ons leven. Van een avondje stappen tot aan een post waarin je aan het werk bent. Je deelt dus een hoop informatie, maar toch vertrouwen we het niet helemaal. Onze Social Monkey is op onderzoek uit gegaan en zocht een aantal redenen op. Vertrouw jij het?

1 op de 5 mensen vertrouwt social media

Uit onderzoek is gebleken dat 19% social media vertrouwt, dit is een stijging van 2% ten overstaande van 2017.  57% van de mensen geven aan dat ze niet weten of social media te vertrouwen zijn en 56% maakt zich zorgen over hun gegevens. Best begrijpelijk met het slechte nieuws over Facebook. Het is niet geheel onterecht dat er weinig vertrouwen is. Tot slot geeft 66% van de mensen aan zich zorgen te maken over de doorverkoop van gegevens.

social media

 

Wat vertrouwt men dan wel?

Aangezien maar 1 op de 5 mensen heeft aangegeven social media te vertrouwen, vroeg de Social Monkey zich af waar het vertrouwen dan ligt. Steeds vaker willen de mensen weten waar informatie vandaan komt, hierdoor gaan ze opzoek naar de bron. Mensen hebben vooral vertrouwen in tijdschriften en websites. Er is nog hoop voor social media. Youtube wordt namelijk het meest vertrouwt wanneer men informatie zoekt over persoonlijke verzorging. Denk aan de werking van sommige producten.

Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben, neem dan contact op!