Het verschil tussen Snapchat en Instagram

In onze blogs heb je al veel kunnen lezen over LinkedIn,Facebook, Snapchat en Instagram. Elk kanaal is wel een aantal keer aan bod gekomen, over hoe en waarom je een specifiek social media kanaal kunt inzetten. In deze blog neemt onze Social Monkey je mee in de wereld van Snapchat en Instagram en legt hij de verschillen uit! Handig toch? Hier en daar lijken deze twee social media kanalen erg veel op elkaar, zeker door de laatste updates. Toch zit er wel degelijk verschil in. Lees je mee?

Waarom lijken Snapchat en Instagram op elkaar?

snapchat en instagram

Instagram is van Facebook en de oprichter Mark Zuckerberg heeft een aantal keer geprobeerd om Snapchat te kopen. Evan Spiegel ,de oprichter van Snapchat, weigerde elk bod. Zodoende is Instagram een aantal functies gaan overnemen om de concurrentiestrijd aan te gaan met Snapchat.

Wat zijn de verschillen tussen Snapchat en Instagram?

Ondanks dat ze steeds meer op elkaar zijn gaan lijken zijn er wel degelijk nog een aantal verschillen. Bij Instagram kan je volgers zoeken op hashtags en gebruikersnaam, bij Snapchat moet echt de gebruikersnaam weten anders vind je degene niet. Volgers verwachten hogere kwaliteit content op Instagram, bij Snapchat verdwijnt de foto na een aantal seconden weer (wanneer je dit instelt), dus maakt hoogstaande kwaliteit niet altijd uit. Instagram is populair voor de sport-, mode-, horeca- en reisbranche. Vaak willen mensen foto’s zien om te kijken of het iets is. Andere branches zijn niet direct uitgesloten, want dit zal ook zeker gaan toenemen in de toekomst.
Als voorbeeld de reisbranche, wanneer men een vakantie boekt willen ze sfeer proeven en kijken hoe mooi de omgeving is, hiervoor kan je prima Instagram gebruiken.

Mocht je na deze blog nog meer willen weten over Snapchat en Instagram? Neem dan contact op!