Het gebruik van een hashtag is steeds belangrijker

De hashtag is tegenwoordig niet meer weg te denken  uit de wereld van social media. Onder een post op Instagram, in een tweet en zelfs op een Facebook kanaal zie je ze verschijnen. Maar wat heb je eraan en zijn ze wel waardevol? Onze Social Monkey ging op onderzoek uit. De resultaten van het onderzoek kan je lezen in deze blog. Veel leesplezier!

Waarom hashtags?

Hashtags worden gebruikt om mensen te kunnen laten zoeken naar onderwerpen. Wanneer je gebruik maakt van hashtags kunnen mensen die zoeken op die hashtag, bij jouw post terecht komen. Even een voorbeeld om het wat duidelijker te maken. Ik heb iets gepost over pinda’s en ik gebruik #pinda, wanneer iemand op #pinda zoekt, is de kans groot dat diegene bij mijn post terechtkomt.hashtag

Populair vs minder populair

De ene hashtag is populairder dan de andere, denk bijvoorbeeld aan de #metoo posts die wereldwijd enorm veel aandacht kregen. Wanneer jij een post maakt met deze hashtag is er dus een kans dat er weinig mensen bij je post zullen uitkomen. Zeker op lange termijn zal je niet meer gevonden worden onder de enorme hoeveelheid andere posts met diezelfde hashtag. Wanneer minder populaire hashtags gebruikt heb je wel minder bezoekers op het begin, maar op de langere termijn kan dit wel veel opleveren omdat anderen deze hashtag niet gebruiken.

Hoe vaak moet je een hashtag gebruiken per post?

Op internet word je doodgegooid met blogs waarin iedereen zegt hoeveel  je er mag gebruiken per post. De ene zegt 2, de andere 10 en bij weer iemand anders 30. Wat de Social Monkey adviseert is om dit lekker zelf te bepalen. Hashtagje meer of minder maakt ook geen bal uit!

Mocht je nou meer willen weten of heb je opmerkingen? Neem dan gewoon even contact op!