Het creatief inzetten van Instagram stories

Een tijdje geleden hebben we verteld over de opkomst van social media stories. Vandaag zullen we dieper ingaan op Instagram stories. Onze Social Monkey weet een tweetal manieren voor jou om hier creatief gebruik van te maken. Tenslotte heeft hij nog een leuke bonus voor je in petto! Kunnen jouw stories wel een boost gebruiken?

Vertel je verhaal!

De naam verklapt het al, stories zijn gemaakt voor storytelling. Vertel dus je eigen verhaal. Verwerk een duidelijke call-to-action in je verhaal, vanaf 10.000 volgers kun je namelijk links plaatsen aan het einde van je verhaal. Echter is dit ook te omzeilen door accounts met minder volgers, mention jezelf in je eigen story en plaats de link in je bio. Een goed voorbeeld van storytelling is het maken van how-to’s. In filmpjes van maximaal 10 seconden kun je bijvoorbeeld producten demonstreren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van verschillende producten.

Story take-overs

Je ziet het steeds meer, story take-overs. Het is in feite niets meer dan je story tijdelijk over te laten nemen door bijvoorbeeld een werknemer. Je kunt ze bijvoorbeeld een dagje laten vloggen om potentiële klanten een kijkje in de keuken te geven. Wanneer je dit toe gaat passen moet je wel zorgen voor een sterke verhaallijn. Je wilt je kijkers natuurlijk wel boeien en niet na een aantal seconden al verliezen.

Social Monkey bonus tip!

Normaal gesproken verdwijnen stories na 24 uur weer, dat kan vervelend zijn als je op bepaalde stories veel interactie krijgt. Instagram heeft de mogelijkheid om bepaalde stories op te slaan als hoogtepunten. Deze stories krijgen een prominente plek op je profiel en zullen dus altijd toegankelijk blijven voor bezoekers.

Verdiend jouw story ook meer aandacht? Neem dan contact op, onze Social Monkey helpt je met alle plezier!