Handige tips voor een actuele website

Tegenwoordig heeft ieder bedrijf wel een website. In het begin wordt er volop gepost en de site zo actueel mogelijk gehouden, maar dan komt het keerpunt. De informatie op de site blijft staan, dus het zal na verloop van tijd verouderen. Oftewel; de site is niet meer actueel! Zonde, want de nieuwste bezoekers zullen oude informatie voorgeschoteld krijgen. Verlies je hierdoor klanten? Het antwoord is ja. In deze blog lees je vier handige tips, die jou zullen helpen om een actuele website te hebben.

Tip 1: Bezoek je eigen website

Zodra je vaak genoeg op je eigen website kijkt, zal je snel genoeg merken dat deze verouderd is. Check je eigen website aan de hand van een checklist. Zijn je producten en diensten nog up-to-date? Als laatste is het verstandig om te bekijken of de functies nog werken. Denk aan contactformulieren, plaatsen van bestellingen,

Tip 2: Verdeel de taken

Vooral bij kleine ondernemingen kan de eigenaar de neiging hebben om alles zelf te willen doen. Delegeer een deel van de werkzaamheden aan je werknemers. Zoals het puntje hierboven, dit valt makkelijk op te delen onder je werknemers. De actiepunten die eruit komen kan je ook weer verdelen!

Tip 3: Doe dit vaker, op een vast tijdstip

Per week heb je wel tientallen afspraken en taken gepland staan. Plan net zoals deze afspraken een vast tijdstip voor je website. Reserveer een vaste tijd in je agenda om aan je website te werken. Het is een kwestie van

prioriteiten stellen. Je hebt natuurlijk geen uren nodig, een half uur kan al voldoende zijn.

website

Tip 4: Think future

Het wereldwijde web veranderd altijd. Van razendsnelle web-ontwikkelingen naar de opkomst van smartphones tot onlinecommunicatie tussen bedrijven. De aankomende jaren zal het tempo alleen maar meer en meer toenemen.

 

Natuurlijk zijn er veel meer manieren om je website up-to-date te houden. Heb je hier moeite mee? Twijfel dan niet en neem contact met ons op… wie weet kunnen wij onze apenstreken toepassen op jouw website!