Haal meer uit je verhaal met Instagram highlights

Nieuw is het zeker niet, wel wordt het nog weinig gebruikt: Instagram Highlights. In feite is het niets meer dan het archiveren van je stories. Normaal gesproken verdwijnen stories na 24 uur weer. Dat is zonde wanneer je op bepaalde stories veel interactie krijgt. Onze Social Monkey gaf je eerder al een bonus tip (klik).
Hij legt jou graag uit hoe dit werkt, zodat ook jij hier gebruik van kunt maken!

Instagram laat je stories bewaren

Zoals in deze blog al aan bod kwam, heeft Mark Zuckerberg (oprichter Facebook en eigenaar Instagram) geprobeerd Snapchat over te nemen. Dat is niet gelukt, vandaar dat ze ervoor gekozen hebben om de story functie over te nemen. Na verloop van tijd is de Highlights optie uitgerold, bovenaan je profiel kun je nieuwe stories maken met eerder verlopen verhalen. Naast dat het mogelijk is om één enkel verhaal opnieuw te plaatsen, kun je ook verhalen bundelen. Denk aan een mooie rits vakantiefoto’s, dit wordt dan afgespeeld als één story.

Jouw eigen story archief!

Sinds een jaar worden je stories automatisch bewaard in je eigen archief. In dit archief kun je je verlopen verhalen terugkijken. Dit archief is puur voor jezelf, andere gebruikers hebben hier dan ook geen toegang toe. Dit is een uitbreiding op de eerdere archieffunctie. Er wordt nu namelijk een onderscheid gemaakt tussen gearchiveerde foto’s en gearchiveerde stories. Vanuit hier is het ook mogelijk om oude stories weer toe te voegen aan je verhaal.

Vind jij het ook zonde dat je verhalen na 24 uur verdwijnen? Neem dan contact op met onze Social Monkey, hij helpt jou graag verder met Instagram Highlights!