Facebook promotie; boost je eigen onderneming

Een van de meest gebruikte social media platform is natuurlijk Facebook, logisch dat steeds meer startende ondernemers hier dus ook op te vinden zijn. Met 10,8 miljoen gebruikers in Nederland liggen er veel kansen voor een startende ondernemer. Zo kan je adverteren op Facebook, dit kan je doen via je eigen Facebook bedrijfspagina. Steeds meer startende ondernemers gebruiken Facebook. Dit doen ze om zo mensen naar hun website te krijgen, en uiteindelijk meer kopers. Waar blijft jouw Facebook bedrijfspagina?

facebook

Social media gebruik per leeftijdscategorie

Wanneer er wordt gekeken naar gebruikers per leeftijdscategorie is er een opmerkelijk verschijnsel. Facebook neemt namelijk af onder de jongeren(15 tot 19 jaar) terwijl ze juist een stijging maken onder de ouderen. Sterker nog, in de categorie van 65-80+ is het zelfs groter dan WhatsApp!

Wat voor soort berichten kan je posten?

Er zijn veel verschillende soorten berichten om te posten op je Facebook bedrijfspagina, denk aan video’s, blogs, vlogs, afbeeldingen, nieuwsberichten, acties en promoties. Hierbij is het belangrijk dat je veel interactie krijgt. Interactie houdt in dat je een ‘’like’’ krijgt, mensen die reageren op je post of zelfs het delen van je bericht. Een tipje van onze Social Monkey is dat Facebook houdt van video’s, dit is steeds groter aan het worden. Uit onderzoek is gebleken dat 80 % van alle content uit video’s zal bestaan in 2019 volgens Cisco.

Weet je niet hoe jij moet beginnen op Facebook of heb je een aantal vragen? Wacht dan niet en neem vandaag contact op! Een dag niet gepost is een dag niet geleefd.