De Do’s en Dont’s van SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit staat voor gericht adverteren op je doelgroep eb bestaat uit betaalde advertenties. Het leuke aan SEA is dat je zelf bepaald hoeveel je betaald. Je kan namelijk zelf bij Google budgetten instellen voor de advertenties. Dit is handig om verassingen te voorkomen. Ben je geïnteresseerd in tips? Hier hebben we alvast 3 Do’s en 3 Dont’s voor je. Lees je mee?

3 Do’s bij SEA

Elke voordeel heeft een nadeel, en waar pluspunten zijn, heb je ook minpunten.
Dit geldt ook voor SEA, hieronder hebben we 3 Do’s voor je:
1: Zorg dat je de relevante doelgroep bereikt. Het is zelfs mogelijk om te targeten op demografische gegevens. Google weet namelijk alles van de mensen door de Google profielen, denk aan Google Maps, Gmail, enz.
2: Gebruik je eigen klantendata.sea
3: Begrijp je doelgroep en je klanten. Zorg dat je advertenties aansluiten op je doelgroep. Zo kan je het beste de interesse wekken van je doelgroep.

3 Dont’s bij SEA

Zoals eerder vermeldt heeft elk voordeel zijn nadeel. Ook bij SEA zijn er dingen waar je op moet letten, hieronder staan 3 Dont’s;
1: Je advertentie posten en er niet meer naar omkijken. Wanneer je dit doet bestaat de mogelijkheid dat je advertentie minder bekeken zal worden. En dat je dus meer moet betalen aan Google om bekeken te worden.
2: Breed adverteren op goed scorende zoekwoorden. Je hebt zoekwoorden als schoolmateriaal, herenkleding en kapper. Dit zijn woorden waar veel op gezocht wordt, maar deze woorden zijn veel te breed omschreven. De kans dat je hier conversie uit haalt is zeer klein. Het geeft je clicks wel een boost, maar dat kost ontzettend veel geld ten opzichte van je behaalde omzet.
3: Vergeten te testen met advertenties en landingspagina’s. Mensen willen vanuit je advertentie direct naar de actie, of pagina van je website. Vaak wordt hier een fout gemaakt en komt men op de homepage van een website uit. Voorkom dit door te testen of het werkt.

In deze blog heb je 3 Do’s en Dont’s kunnen lezen. Heb je toch nog vragen hierover of wil je gewoon meer weten? Neem dan contact op!