De stille kracht van een brainstorm sessie

Veel mensen zullen al bekend zijn met brainstormen. Logisch aangezien iedereen het wel een keer gedaan heeft. Bewust of onbewust. Wanneer studenten in een groepje een project moeten maken doen ze het onbewust al voordat ze überhaupt zijn begonnen. Denk maar eens terug aan een project in groepsverband. Het eerste wat je toen deed, was met zijn allen nadenken over het onderwerp en afspreken hoe je aan het project gaat beginnen. Komt het je al bekend voor? In deze blog neem ik je mee in een brainstormwereld. Denk je mee?

Wat is brainstormen?

Brainstormen is nadenken over bepaalde concepten/ideeën in groepsverband of alleen. Zelf geef ik liever de voorkeur aan groepsverband, want hier kun je na de brainstormsessie vragen om de reactie van anderen. Zo krijg je een frisse kijk op jouw ideeën en merk je direct wat anderen ervan vinden. Wanneer je alleen een brainstormsessie gaat houden, kan je het beste een groot vel pakken en daarop je ideeën noteren. Mocht je dan een idee op willen zoeken, dan kan je deze zo terugvinden.

Dont’s tijdens het brainstormen

Brainstorm

Wanneer je aan het brainstormen bent, denk dan wel aan een aantal factoren.
Zo kun je sommige zinnen beter zeggen na het brainstormen, hieronder een aantal quotes die je echt nooit mag zeggen tijdens het brainstormen:
– ‘’hier kunnen we echt niks mee’’
– ‘’kost teveel geld en dat hebben we niet’’
– ‘’ja dag, dit bestaat al’’

Vermijdt zulke opmerkingen, iedereen komt zelf op ideeën en sommige kun je alsnog gebruiken. Desnoods kun je sommige ideeën combineren. Luister dus altijd naar de anderen en vraag waar het idee vandaan komt.

Heb je hulp nodig voor een brainstormsessie of wil je meer weten? Neem dan contact op! Wij helpen je graag.