De Instagram trends van 2019 op een rijtje!

De Instagram trends van 2018 zijn inmiddels al eigen geworden en voor iedereen normaal. In 2019 komt Instagram wederom met een aantal nieuwe trends, dit komt omdat het online segment enorm blijft groeien.
Bijna alle social media kanalen groeien, maar Instagram is wel één van de snelst groeiende kanalen. Zelfs de bedrijven kunnen niet meer zonder Instagram en dat zorgt voor de nodige trends op zakelijk gebied. Speciaal voor jou heeft onze Social Monkey zich verdiept in de trends en deze voor jou op een rijtje gezet. Zit je er klaar voor?

Instagram Shopping

Dit onderwerp is al vaker voorgekomen in onze blogs. Niet gek, want deze ontwikkeling is echt perfect! Het is namelijk zo gemakkelijk om je aankopen te doen via Instagram, dat elke webshop hier wel gebruik van moet maken.
Via de foto’s die je post, kunnen de mensen op je foto klikken. Vanuit je foto gaan ze dan dus direct naar je webshop om de aankoop te voltooien. Het mooie hiervan is dat klanten steeds minder tijd hebben om na te denken over de aankoop. De kans is dan ook een stuk groter dat de aankoopt wordt gedaan.
Het is dus ook zeker aan te raden om je hier als bedrijf in te verdiepen.

Instagram trends

Influencer marketing

Ook influencer marketing is al voorgekomen in andere blogs van ons. In 2019 wordt verwacht dat influencer marketing een flinke groei gaat maken. Dit komt door de groei in alle kanalen. Ook is het voor bedrijven steeds moeilijk om de doelgroep te bereiken vanuit een eigen bedrijfsaccount. De jongeren doen er namelijk alles aan om reclame te vermijden, Denk bijvoorbeeld aan Spotify. Daarmee luisteren we voortdurend naar muziek, zonder reclame. Ook YouTube heeft hierop ingespeeld en is gekomen met YouTube premium. Op YouTube zelf klikken we zo snel mogelijk op de ‘’skip add’’ knop om naar een video te kijken.
Dit is het begin geweest voor influencers, want deze influencers staan wel dicht bij deze doelgroep en kunnen dus gemakkelijk deze mensen bereiken. Het probleem is wel dat de meeste influencers te duur zijn voor bedrijven. Ronaldo krijgt bijvoorbeeld al zo’n €400.000 per Instagram post.
Hierdoor is er een verschuiving geweest in het gebruik van influencers, en kregen de micro influencers een kans. De micro influencers zijn kleiner qua aantal volgers, maar zeker niet minder waardevol. Wellicht is dit dus een ook een goede stap voor je bedrijf.

Zijn influencers betrouwbaar?

Dit zal een vraag zijn voor de meeste bedrijven. Het is immers makkelijk om volgers te kopen en hiermee te pronken. Wanneer je dus een influencer hebt gevonden die goed past bij je doelgroep en waarschijnlijk ook al veel gevolgd wordt door diezelfde doelgroep, is het belangrijk om te bekijken of de influencer echt waardevol is. Wanneer er namelijk een hoop volgers gekocht zijn, heb je er niets aan. Want dan bereik je alsnog je doelgroep niet. Hier hebben we iets op gevonden, namelijk HypeAuditor. Deze website laat zien hoeveel volgers er zijn bijgekomen en in welke periode. Mocht het zo zijn dat er op één dag opeens een hele hoop volgers zijn bijgekomen  (ongeveer 500), vraag je dan af of je wel een betrouwbare influencer hebt gevonden.

Content inplannen

Met al die content die je wilt laten zien aan je volgers is het gemakkelijker om het in te plannen. Hierdoor kan je alle berichten voor een hele week inplannen zonder elke dag actief te moeten posten op Instagram zelf. Mocht je hier interesse in willen hebben, dan raden wij Later aan. Via deze website kan je gemakkelijk je content inplannen. Je krijgt 30 berichten per maand om in te plannen, mocht je er meer willen, dan kan je dit aanschaffen.

Mocht je na het lezen van deze blog meer willen weten, neem dan contact op!