De Instagram ontwikkelingen van 2020

Instagram heeft een geweldig jaar achter de rug, met in 2019 meer dan 1 miljard gebruikers per maand. Het platform is gigantisch geworden, en dit blijkt ook uit het feit dat het afgelopen jaar een van de meest gedownloade apps uit de Appstore was. Hoe gaat deze app zich verder ontwikkelen in 2020? Wij kijken met je mee naar de komende Instagram ontwikkelingen van 2020.

 

 

Likes

De likes zelf worden uiteraard niet veranderd of weggehaald in 2020, maar wat wel een update is die op de planning staat voor het platform, is het verbergen van het aantal likes onder een foto. Hoe gaat dit in zijn werk? Heel simpel. De persoon die de foto geplaatst heeft kan gewoon het aantal likes zien dat zijn foto krijgt, het enige verschil is dat de volgers niet meer kunnen zien hoeveel andere volgers deze foto geliked hebben. Dit wordt inmiddels al getest in een aantal landen.
Het idee erachter is om mensen minder de druk van het aantal likes te geven. Dit kan natuurlijk erg interessante gevolgen hebben.

 

 

Cyber pesten wordt aangepakt

Instagram gaat inzetten om online pesten tegen te gaan. Met een nieuwe functie die sinds juli aangeboden is door het bedrijf, krijgen mensen die een vervelende opmerking willen plaatsen onder een foto/video een melding met de vraag: “weet je zeker dat je dit wilt plaatsen?” Ook staat er een link bij die vermeld: “lees meer”, deze link opent een schermpje dat aangeeft dat Instagram geen plek is voor pesterijen maar juist voor support. Het doel erachter is dat het aantal pesters op Instagram afneemt.

 

Tiktok

Even gauw wat Tiktok is: Tiktok is een nieuw social media platform waarop mensen korte muziekvideo’s, van 3 tot 15 seconden, maken en deze delen met anderen.

Meer dan 500 miljoen gebruikers waren afgelopen jaar al actief op dit platform. Dit is natuurlijk gigantisch veel voor zo’n nieuwkomer. De app is vooral populair onder jongeren. Instagram kan door de gigantische ontwikkeling die Tiktok doormaakt, het platform niet meer negeren.
Instagram besluit daarom om een nieuwe feature toe te voegen aan de Stories. Deze feature geeft gebruikers de optie om muzieklyrics toe te voegen. De songtekst wordt dan gesynchroniseerd met de muziek.
Instagram zal het hier waarschijnlijk niet bij laten en we zullen in 2020 meer Tiktok features zien verschijnen.

2020 wordt een veelbelovend jaar als het aankomt op Instagram, dat is in ieder geval zeker.
Wil je tips om jouw bedrijf beter op de kaart te zetten via Instagram? Neem dan contact op met onze monkey.