De Digitale Marketing trends van 2020 op een rijtje!

Social Media, SEO en automatisering zijn een van de vele elementen die onder het kopje Digitale Marketing hangt. De technologie is zo erg veranderd dat onze wereld veranderd naar een “global village” waarin we verbonden zijn met verschillende landen en culturen. Van nieuwe technieken naar nieuwe algoritmes van Google en Facebook die altijd aan het verbeteren zijn, is het tijd om te kijken naar de nieuwe trends in 2020.

#1 Social messaging

De communicatie tussen bedrijf en klant wordt steeds persoonlijker. Daarom is het gebruik van bijvoorbeeld Facebook Messenger en WhatsApp niet meer alleen bedoeld om berichten te sturen naar vrienden, maar ook voor bedrijven om met hun klanten te communiceren.

#2 Personalisatie

We blijven het herhalen, maar gepersonaliseerde marketing is zo belangrijk! De consument is het beu om algemene advertenties te zien die niet gericht is op henzelf. We zappen reclames weg of we betalen om geen advertenties te krijgen, personalisatie is dan ook des te belangrijker.

#3 Chatbots

Al een groot aantal bedrijven maken gebruik van een chatbot, een handige manier om te interageren met je bezoekers en klanten. Chatbots kunnen op een natuurlijke wijze vragen beantwoorden van een klant. Kijk maar naar Bol.com, algemene vragen worden door de ‘Bolle man’ beantwoordt en bij wat complexere vragen of situaties wordt er een medewerker bij gehaald. Voordelen van een chatbot? Tijdwinst en klanttevredenheid!

#4 Voice Search

Google, Alexa en Siri alle drie een voice assistant en erg nuttig in de digitale marketing. Je kan er mee zoeken, tekst lezen en zelf tekstberichten dicteren. Voor jouw bedrijf is het dus ook essentieel om een voice search te gebruiken. Hierdoor ontstaat er een vriendelijke mobiele beweging en het voegt waarde toe aan lokale referencing.

Kortom de digitale marketing blijft volop in beweging en de bovenstaande punten zullen je in 2020 helpen om bij te blijven. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!