De reis die consumenten afleggen; de Customer Journey

Wat is een customer journey?

De customer journey is de weg die de klant aflegt tot en met het koopproces. Je dient een duidelijk beeld te hebben van de verschillende fases van het koop- en klantproces. Zo weet je hoe je je klant het beste kan bedienen, en hoe de marketing hieraan kan meehelpen. Dit kan in kaart gebracht worden door de customer journey mapping. Dit is een methode om processen vanuit de klant zijn/haar zich te ervaren, visualiseren en te verbeteren daar waar nodig is.

Wat houdt de customer journey mapping in?

In de customer journey mapping ga je de reis die de klant aflegt precies in kaart brengen. Aan de hand hiervan kan je nieuwe doelstellingen bepalen of oude herschrijven. Denk hierbij ook aan inzicht krijgen hoe de klant projectfase ervaart na aankoop/klant worden. We noemen het mapping omdat we de reis, de touchpoints en de emoties visualiseren, op alle momenten en langs alle mogelijke kanalen.

Wat is de overeenkomst/het verband tussen de customer journey en online marketing?

customer journey

De digitale innovaties hebben een daadwerkelijke impact. Slimme klanten maken tegenwoordig gebruik van de digitale innovaties om te beslissen of, en hoe, ze de interactie aangaan met merken. Online staan veelal recensies over de kwaliteit van de producten en/of diensten van het desbetreffende bedrijf. Door middel van zoekmachines wordt het internet afgespit om prijzen te vergelijken en te beslissen waar ze gaan winkelen. Als er iets misgaat of een product valt tegen, dan grijpen ze massaal naar de sociale media om hun ongenoegen met een groot publiek te delen.

Als de meeste managers zich bewust over: ‘de noodzaak om de klantbeleving te differentiëren en klantgerichter te worden’. Zo blijven ze de oude klanten behouden en nieuwe klanten aantrekken, maar weten veel bedrijven niet hoe ze dit op een effectieve manier moeten aanpakken.

De online marketing en customer journey samen hebben 4 echte must-knows:
– De eerste echte stap voor waardevolle campagnes is de customer journey.
– Iedere klant heeft verschillende verwachtingen. Klanten vragen nu om een ​​hoger niveau van snelheid en efficiëntie, en een betere toegankelijkheid van merken.
– Na de aankoop is dit niet het eindstation waar alles stopt. Deze duurt net zo lang als de klant die zegt dat deze duurt.
– Als laatst de vraag om customers journeys te verwerken in uitgebreider onderzoek. Dit doe je door het doorgronden van de besluitvorming als doel voor ogen te hebben.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail ons of kom in contact met mij!