Politie

Training voor alle wijkagenten van Rotterdam

Monkeys & Bananas - Politie op instagram

Politie Rotterdam loopt voorop als het gaat om het gebruik van Social Media. Politiehond Bumper is daar een mooi voorbeeld van met meer dan 100.000 volgers op Facebook. Social Media is inmiddels zo belangrijk en vanzelfsprekend geworden dat het publiek ook verwacht dat de politie daar informatie deelt en vragen beantwoordt. Politiemedewerkers zijn actief op Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat en inmiddels ook op TikTok, maar doen zij dit wel op de meest effectieve manier? Wij hebben alle wijkagenten getraind in hun Instagram skills!

Er zijn veel kansen voor de politie op social media.

Social Media heeft de opkomst van nepnieuws aanzienlijk geholpen. Het is geen geheim dat er op deze manier is geprobeerd om verkiezingen en referenda te beïnvloeden, om asielzoekers in een slecht daglicht te zetten en het erop te laten lijken dat de politie etnisch profileert. Onlangs zagen we dat zelfs politici (Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet) zich schuldig maken aan het verspreiden van nepnieuws door met een filmpje te suggereren dat de politie eigen hooligans heeft ingezet tijdens de ongeregeldheden in Den Haag. Puur om de goede bedoelingen van de politie in twijfel te trekken. Ondanks dat het vertrouwen in de Nederlandse politie vrij hoog is toont dit wel aan dat het imago van de politie gemakkelijk beschadigd kan worden door negatieve beeldvorming op de social media. Dan lijkt het er soms op dat de tijd van ‘de politie is je beste vriend’ aan het verdwijnen is en dat de afstand tussen burger en politie groter aan het worden is.
Monkeys & Bananas - Instagram Politie Rotterdam

Agenten in blauw, bereiken jou!

Veel organisaties worstelen met hun aanwezigheid op social media uit angst voor kritiek omdat ze geen controle hebben over de informatie die op sociale media over hen maar ook door hen zelf gepubliceerd wordt. Wij zijn van mening dat dit juist de reden zou moeten zijn om ook als politie sterk aanwezig te zijn op social media. Social media kan het publiek een uniek kijkje bieden in het dagelijks werk van politie/ handhaver, kan de juiste context bieden en mogelijk nepberichtgeving ontkrachten. Wij zien hier een hoofdrol weggelegd voor agenten in blauw, zij het met een goede strategie en heldere spelregels. Zij hebben namelijk het social bereik én de geloofwaardigheid om nepberichtgeving te ontkrachten of de juiste context te bieden. Agenten in blauw genieten op de socials een vertrouwen van 83% tegenover 33 % van de politie als organisatie. Agenten in blauw zijn de bruggenbouwers tussen politie en maatschappij.

Agenten in blauw zijn de bruggenbouwers tussen politie en maatschappij.

Wijkagenten in Rotterdam op Instagram.

Specifiek voor de wijkagenten in Rotterdam en omgeving, die graag een betere (online) verbinding willen hebben met de jongeren in hun wijk hebben wij een Instagram training ontwikkeld die antwoord geeft op een aantal vragen. Enkele voorbeelden van deze vragen zijn: hoe bereik je het jongeren publiek? Hoe creëer je betrokkenheid en hoe behoud je deze? Wat deel je wel en wat bijvoorbeeld niet? Een Instagram training voor de politie is precies wat je erbij verwacht. Snel, effectief met een aantal hele bijzondere onderwerpen. Voordat we zijn gestart met het geven van deze training aan verschillende groepen zijn de onderwerpen intensief besproken. Wij, Monkeys & Bananas, hebben een sterke visie met betrekking tot social media marketing, en samen met de politie hebben wij deze afgestemd op hun behoeften. Om ervoor te zorgen dat iedere wijkagent met vertrouwen online kan gaan, was er ook aandacht voor de praktijk. Uiteindelijk leer je uiteraard het meest snel door zaken gewoon zelf te doen. Bij deze praktijk-cases demonstreren wij handige tools om bijvoorbeeld personen of kentekens onherkenbaar te maken in je berichten, of stemmen te vervormen. In navolging op deze training hebben wij ook voor de andere disciplines en regio’s binnen de Politie diverse trainingen mogen ontwikkelen voor o.a. Politie Rotterdam en Politie Oost Nederland.

Contact met ons

In onze jungle zijn wij het beste te bereiken met rooksignalen. Maar je mag ook gewoon bellen, mailen, chatten, sms’en of een whatsaap’je sturen!

Monkeys & Bananas Breda

Nijverheidssingel 315
4811 ZW Breda

Monkeys & Bananas Rotterdam

Goudsesingel 136
3011 KD Rotterdam