Jumbo

Jumbo, de leukste werkgever van Nederland!

Jumbo Supermarkten groeit snel, heel snel. Na de overname van Super de Boer, C1000 en Emté is deze supermarktketen uitgegroeid tot de op één na grootste supermarkt van Nederland. Inmiddels telt Jumbo zo’n 80.000 medewerkers en meer dan 600 filialen in Nederland en België. Naast de reguliere supermarkten bedient de organisatie haar klanten ook met andere formules zoals Jumbo Foodmark, Jumbo City en LaPlace. Ook voor recruitment marketing een uitdaging om voor alle functies de allerbeste medewerkers aan te trekken. Om dat voor elkaar te boxen hebben ze ons gevraagd hen te helpen in het verzinnen en uitvoeren van toffe campagnes.

Door de ongelooflijke snelle groei van Jumbo Supermarkten wordt er vanuit Veghel gezocht naar véél personeel voor alle vestigingen door heel Nederland. Over het algemeen zijn de kandidaten relatief jong. Met de snel veranderende trends is dit niet altijd de meest gemakkelijke groep om te bereiken. Want op welk social media kanaal zijn ze nu eigenlijk te vinden? En met welke boodschap kun je hen nog bereiken in een tijd waarin zij op een dag al onwijs veel prikkels te verwerken krijgen?

Streetactivation tijdens de Jumbo Racedagen; 100.000 bezoekers mét bereik!

Met onze creatieve Monkeys & Bokito’s hebben wij voor de vierde editie van de Jumbo Racedagen een street activation uitgedacht en vervolgens ook in zijn geheel uitgewerkt. Met 100.000 bezoekers is dit evenement natuurlijk bij uitstek een plaats om nieuw personeel warm te maken voor een carrière bij Jumbo Supermarkten! Onze insteek: zoveel mogelijk bereik! Wat veel partijen wel eens vergeten is dat de mensen die je overal ziet lopen en kunt benaderen, bijna allemaal bereik hebben op social media. Hiervan hebben wij heel bewust gebruik gemaakt. Samen met Photoflyer ontwikkelde wij een case voor om de polaroid foto’s heen die iedereen kon laten maken. Wanneer zij hier een foto van maakte en deze op hun kanaal plaatste met daarbij #jumbowerkt, maakte zij direct kans op een volledig verzorgde reis voor 2 personen naar de F1 in Abu Dhabi! Op deze manier zag je de tijdlijn vol staan met branded Jumbo content bij alle bezoekers!

Je boodschappen eenvoudig thuis laten bezorgen? Dat betekent meer bezorgers!

Het aantal consumenten dat hun boodschappen eenvoudig thuis laat bezorgen groeit dagelijks. Er is ook niet veel nóg prettiger dan je boodschappen doen met één klik op de knop. Voor recruitment marketing betekent dit wel dat er een uitdaging is in het aantrekken van nieuwe bezorgers. Door in gesprek te gaan met huidige bezorgers bleek al snel dat dit gewoon écht een hele toffe bijbaan is. En wat doe je dan? Juist; dit laat je zien! Een video waarbij een dag in het leven van een medewerker wordt getoond is natuurlijk niets nieuws. Maar de manier waarop je dit doet kun je wel op een innovatieve manier aan pakken. En dat is precies wat wij hebben gedaan! Kijk maar eens naar onderstaande video, wil jij nu ook niet spontaan bezorger worden bij Jumbo Supermarkten?

Van social media berichten tot digitale abri’s; multi-functioneel!

1001 toffe banen.. hoe laten we dat zien?

Zoals we aan het begin van deze pagina al aangaven is het personeel bij Jumbo súper divers. Werken voor Jumbo B.V. is véél meer dan alleen vakken vullen of achter de kassa zitten. Het hoofdkantoor kent ongeveer 1.000 medewerkers in de meest diverse functies. Daarnaast is La Place onderdeel van de Jumbo formule. En dan zijn we er nog lang niet! Er zijn bezorgers, medewerkers in het distributiecentrum, en er is zelfs een Jumbo Academy! Om dat duidelijk te maken hebben wij niet gewoon de banen en bijbaantjes die Jumbo biedt beeld gebracht, maar juist alles gecombineerd in aansprekende boomerangs! Uiteraard zijn deze boomerangs ook los van elkaar gebruikt in online en offline campagnes. Van social media berichten tot digitale abri’s; multi-functioneel!

Contact met ons

In onze jungle zijn wij het beste te bereiken met rooksignalen. Maar je mag ook gewoon bellen, mailen, chatten, sms’en of een whatsaap’je sturen!

Monkeys & Bananas Breda

Nijverheidssingel 315
4811 ZW Breda

Monkeys & Bananas Rotterdam

Goudsesingel 136
3011 KD Rotterdam