Datum 17 september 2018

YouTube, de plek om te adverteren voor je bedrijf!

YouTube is een van de meest gebruikte social media kanalen. Dagelijks maken 2,2 miljoen Nederlanders gebruik van dit kanaal. Het is dan ook zeker niet vreemd dat het in de top 10 staat van meest gebruikte social media kanalen van Nederland. Sterker nog het staat op de 3de plek  achter Facebook en WhatsApp. Steeds meer ondernemers maken er gebruik van om hun doelgroep te bereiken met filmpjes. Wanneer start jij?YouTube

Je doelgroep op YouTube?

Aangezien 8 miljoen Nederlanders gebruik maken van YouTube, is er een grote kans dat je doelgroep aanwezig is op YouTube. De verwachting omtrent video content is, dat 75% van alle content zal bestaan uit video content en dit is voor een platform als YouTube goed nieuws. Het aantal gebruikers is dus heel erg groeiende.

Wat kan je doen?

Wanneer je weet of je doelgroep actief is op YouTube, kan je een doel bepalen. Wat wil je bereiken? Denk hier vooraf goed over na! Ga daarna denken over de content die je wilt leveren, wil je ze producten laten zien met informatie erover of wil je laten zien hoe leuk het is om daar te werken? Kortom, je kan alle kanten op!
Let wel op de volgende punten:
– Video’s worden vaak afgespeeld zonder geluid, zorg dus voor ondertiteling
– Probeer ze in de eerste seconde te pakken met een trigger, anders zullen ze verder gaan naar een andere video
– Maak duidelijk wat de ander zou moeten doen na het zien van de video

Mocht je meer willen weten? Neem dan contact op!