Datum 1 oktober 2018

Ondertiteling toevoegen aan je video content; zo moet het!

Video content is aan het stijgen, steeds meer mensen kiezen voor video’s in plaats van tekst. Niet gek, aangezien filmpjes veel leuker zijn dan hele lange stukken tekst. Uit onderzoek is gebleken dat in 2018 ongeveer 75% van alle content bestaat uit video content. We kijken dan ook overal video’s, in de bus/trein naar je werk, tijdens de pauzes op school/werk en gewoon lekker in de bank.  Vaak  komt het voor dat we ook nog kijken zonder geluid. Hierdoor zijn we afhankelijk van de ondertiteling, want anders hebben we geen idee waar het over gaat. Maar hoe voeg je ondertiteling toe aan je video? In deze blog neem ik je mee in de wereld van ondertiteling, zo kan je na deze blog direct starten! Lees je mee?

Video content uploaden

Je hebt net een geweldige video opgenomen en dit wil je uiteraard direct delen met je bezoekers. Voordat je ondertiteling kan toevoegen, moet je de video eerst uploaden. Maar hoe kan dit? Dat leggen we uit in onderstaande afbeelding:

Video content

Klik op het plusje, dan krijg je  de keuze uit de volgende 2 punten:
Video content
Uiteraard kiezen we hier voor  ‘Video uploaden’.

 

Video content
Nu gaan we de video selecteren, klik op de pijl boven ‘bestanden selecteren om te uploaden’. Nu kom je in de map terecht waarin al je bestanden staan. Klik op de video en vervolgens op ‘openen’.
Zorg eerst dat de video op Privé staat, hierdoor kan je nog dingen aanpassen. Dan kan de video online op het moment dat alles perfect is!

De video is geüpload!  Wat nu?

Als de video is geüpload, krijg je het volgende scherm te zien:
Video content
Nadat je op deze pagina alles hebt ingevuld, klik je op ‘ondertiteling’.
Op deze pagina kunnen we alle ondertiteling gaan toevoegen aan jouw video.

Video content

Klik op ‘Nieuwe ondertiteling toevoegen’, wanneer je al een keer een ondertiteling hebt toegevoegd aan een video, kan je deze aanpassen door de juiste versie aan te klikken, onder het kopje ‘gepubliceerd’.

In dit voorbeeld gaan we een nieuwe ondertiteling toevoegen.
We gaan voor de Engelse taal, aangezien de Nederlandse ondertiteling al in de video is verwerkt.

Video content
Wanneer we op Engels klikken, komen we op deze pagina terecht:
Video content

Hierbij krijg je de keuze uit de 3 punten:
– Een bestand uploaden; je kan alle ondertiteling in een bestand uitwerken en deze uploaden in YouTube. Dan zal YouTube deze toevoegen aan de video;
– Transcript maken en automatisch synchroniseren; dit is onze favoriet. Je moet wel zorgen dat de tekst duidelijk te horen is in de video.  Zo kan Youtube de ondertiteling zelf toevoegen. Je hoeft alleen maar te controleren of alles op het juiste moment in de video komt en of de tekst goed is
– Nieuwe ondertiteling maken; mocht je zelf alle tekst in de video willen zetten, dan kun je voor de laatste optie kiezen. Je kan dan de video afspelen en zelf alle ondertiteling toevoegen en plaatsen.

In bovenstaand voorbeeld kun je helaas de middelste optie niet selecteren. Dit komt omdat deze al is gekozen en is ingevuld.

Deze kan je normaal gesproken wel aanklikken, en dat ziet er als volgt uit:

Video content

Links zie je de tekst. Wanneer je op de tekst klikt kun je deze direct aanpassen.
Onder de video zie je een tijdlijn lopen. Deze loopt mee tijdens de video. De tekstvakjes komen op dat moment in beeld. Zorg dus dat alles goed op elkaar aansluit.

Mocht je alle tekst erin verwerkt hebben en alles op het juiste moment hebben geplaatst dan klik je op opslaan.
Vanaf nu staat de ondertiteling in je video.

Het eindresultaat!

Als de ondertiteling in de video staat, ziet dat er als volgt uit:
Video content

 

Je video content zal nooit meer hetzelfde zijn! Met dit stappenplan kun jij direct je video’s aanpassen en voorzien van ondertiteling. Zo kunnen je bezoekers altijd meekrijgen waar de vide over gaat, zelfs zonder geluid!

Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact op!