Datum 22 oktober 2018

Micro influencers hebben de toekomst

Steeds meer bedrijven gebruiken micro influencers om de doelgroep te bereiken.
Dit komt doordat de bedrijven zelf moeite hebben om de doelgroep aan te spreken en te activeren via social media. Wat doen die (micro) influencers dan zo goed? Of eigenlijk, wat doen de bedrijven fout? Dit zal een veel voorkomende vraag zijn als het gaat om dit onderwerp. Onze Social Monkey deed onderzoek en  heeft de resultaten verwerkt in deze blog. Pak snel een bakje nootjes of een banaantje en laat je inspireren!

Waarom gebruiken bedrijven influencers?

Mensen volgen liever mensen! Dit is een van de belangrijkste redenen waarom influencers succesvol zijn. Kijk maar naar je eigen social media kanalen. Je volgt waarschijnlijk weinig bedrijven, zeker in verhouding tot personen. Daarnaast proberen we op allerlei manieren reclame te vermijden.
Denk aan de ‘skip add’-knop bij een YouTube video, of aan je premium account van Spotify, alles om niet naar reclame te luisteren/kijken.
Dit alles maakt het voor bedrijven een echte uitdaging om de doelgroep te bereiken en te activeren. Totdat influencers werden ingezet. Eén van de meest bekende influencers is Cristiano Ronaldo. Wanneer Cristiano Ronaldo met een paar voetbalschoenen op de foto staat, is de kans groot dat een aantal jongeren deze schoenen ook willen. Niet gek, want hun grote idool speelt er ook mee. Helaas is Cristiano Ronaldo iets te duur voor de meeste bedrijven. De Portugees ontvangt namelijk een bedrag van €400.000 per Instagram post. Hierdoor ontstonden micro influencers. De meeste micro influencers hebben minder dan 10.000 volgers, maar hebben wel enorm veel interactie. Daarnaast is het vertrouwen van een micro influencer groter dan het vertrouwen in een bedrijf. Dit merkte Media Monkeys ook en daarom zijn zij een nieuw platform gestart, genaamd: micro-influencers.
Hierop kunnen potentiële influencers zich aanmelden en in aanmerking komen voor hele toffe opdrachten. Voor bedrijven de kans om de doelgroep aan te spreken via een micro influencers.

Micro influencer

Wanneer ben ik een micro influencer?

Om influencer te worden stellen we niet veel eisen. Het is veel belangrijker dat je gemotiveerd bent om een extra stap te zetten de samenwerking goed te laten verlopen. Het enige wat belangrijk is, zijn het type volgers.

We hebben wel een paar eisen, namelijk:
– Minimaal 1.000 volgers op jouw Instagram pagina (persoonlijk of bedrijfsprofiel). De volgers mogen niet gekocht zijn!;
– Inzicht in jouw statistieken (indien mogelijk);
– Veel enthousiasme;

Verder kijken we natuurlijk ook naar:

– Een overzichtelijk Instagram profiel met een goede lay-out (gebruikersnaam, profielfoto, naam, bio en eventueel website);
– Duidelijke interesses;
– Doelgroep;
– Regelmatig posten van updates/content;
– Interactie met volgers;
– Jouw social media status in combinatie met jouw online persoonlijkheid.

Voor wat hoort wat!

Wanneer je voldoet aan de paar eisen die we stellen, gaan wij opzoek naar een opdracht. We snappen natuurlijk dat je benieuwd bent naar wat je ervoor terug krijgt.
Dit is wat je van ons kunt verwachten:
Tips en Tricks om je profiel een boost te geven;
– Leuke opdrachten, soms zelfs betaald of met gratis producten!;
– Opdrachten die aansluiten bij jouw interesses

Kun je niet wachten op jouw eerste opdracht? Meld je dan snel aan!