Een blog starten? Zo doe je dat!

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen, de influencers op het internet en social media. Veel van hen oefenen dit werk uit door middel van bloggen. Wil jij nou ook een blog starten, maar heb je geen idee hoe en waar je moet beginnen? Lees dan snel verder, de monkeys helpen je graag!

Een blog starten is lastig

Je wilt graag je eerste blog maken, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dat is niet gek, het beginnen met bloggen is nou eenmaal iets waar je even doorheen moet. Als je een begin hebt en je doet het vaker, zal je zien dat het je steeds makkelijker af gaat.

blog elementen

Zorg allereerst dat je goed hebt nagedacht over een domeinnaam (websitenaam) voor je blog en leg dit domein vast. Daarna raden we aan om het platform WordPress te installeren. WordPress is een systeem waarmee je je website kunt bouwen en onderhouden. Het is een zeer gebruiksvriendelijk programma waar beginnende bloggers snel wegwijs in worden en zelf het programma kunnen vormgeven door middel van plug-ins (aanvulling op het computerprogramma).

Bepaal je richting bij het maken van je blog

Voordat je begint met een blog maken, is het belangrijk om duidelijk te hebben voor wie je de blog(s) schrijft. Wie is je doelgroep? Kijk daarnaast naar de onderwerpen waar jij kennis van hebt en over welke onderwerpen je wilt schrijven. Deze twee dingen geven richting, waardoor het makkelijker is om te starten met bloggen.

Heb geduld! Je blogs zullen niet meteen veel publiek trekken, omdat je bekendheid nog laag is. Om deze wat op te krikken kun je je blogs doorplaatsen op de social media platformen die je al bezit. Ga daarnaast ook op zoek naar andere bloggers die schrijven over soortgelijke onderwerpen. Ga ze volgen en reageer op hun blogs om meer onder de aandacht te komen.

Wil je meer weten over bloggen? Hou dan onze socials in de gaten of neem contact op met onze blog monkey.