Is TikTok een nieuw marketingkanaal?

Eens in de zoveel tijd wordt er weer een social media platform gehypet waardoor de gebruikersaantallen de lucht in schieten. Ben jij benieuwd welke platform dat dit keer is? Lees dan snel verder!

Generatie Z

TikTok (voorheen Musical.ly) is een nieuwe video app die erg populair is onder ‘Generatie Z’. Als je bij deze doelgroep niet meedoet, dan hoor je er ook niet bij.. Het is een mix van video’s, muziek, filters, hashtags, merken en influencers samengevoegd op één platform. Daarbij zijn playbacken en dansen de populairste onderdelen die de gebruikers van TikTok gebruiken.

Hoe is TikTok ontstaan?

TikTok is een onderdeel van Bytedance, een Chinees bedrijf dat dit soort apps ontwikkelt. Bytedance nam in augustus 2018 de app Musical.ly over om zo nog meer gebruiker te genereren.

De feed

Zoals ieder social media platform is er op TikTok ook een feed. De feed kan je onderverdelen in een ‘voor jou’’-feed en een ‘volgend’-feed. In de voor jou-feed komt populaire content van andere creators en in de volgend-feed komt content van creators die je volgt.

Is beginnen met TikTok de moeite waard?

80% van de TikTok-gebruikers is tussen de 6 en 18 jaar oud. Als je een jonge doelgroep hebt, is TikTok dus een uitstekend medium om je kansen te benutten. Daarnaast is TikTok een tijdrovend en lastig platform om op te werken. Het is even afwachten tot TikTok meer (commerciële) mogelijkheden toevoegt. Je kan denken aan meer samenwerkingspartners of een andere vorm van advertenties. Je kan jezelf al wel oriënteren op TikTok zodat je weet hoe het platform in elkaar steekt.

Wist je dat?

  • TikTok al weken in de top 3 staat als één van de populairste apps in de Nederlandse Play Store.
  • TikTok wereldwijd 760 miljoen gebruikers heeft.

 

In de volgende blog praten we over advertenties in combinatie met TikTok. Mocht je vragen hebben met betrekking tot dit platform, neem dan vooral contact met ons op!