Vraag jij je ook af hoe je je engagement op Instagram verhoogt? Dan ben je niet de enige!

 

Instagram is nog steeds een van de beste platformen om je product te vertegenwoordigen, volgers te creëren en een community op te bouwen. Hier zijn 3 manieren waarop je je Instagram strategie kunt verbeteren in 2019.

Instagram tips

 

#1 Creëer interactie met behulp van Instagram verhaal stickers.

Instagram engagement gaat niet langer over je ‘’vind-ik-leuks’’ en reacties, maar ook over de betrokkenheid van je verhalen, mensen die je hashtags van het merk volgen en nog vele andere dingen. Het bereik van Instagram verhalen blijft maar groeien en heeft inmiddels meer dan 400 miljoen mensen die elke dag berichten plaatsen of kijken. Instagram heeft hier innovatief op ingespeeld door engagement stickers te creëren. Deze stickers zijn een geweldige manier om je volgers aan te moedigen om ervaringen met je te delen.

 

#2 Besteed meer aandacht aan uw hashtags.

Als je je Instagram engagement wil vergroten, is het erg belangrijk om te weten welke hashtags meer mensen naar je posts leiden. De sleutel is om de hashtags te sorteren en te categoriseren zodat wanneer ze in een bericht worden gebruikt je gemakkelijk kunt zien welke hashtags de meeste betrokkenheid op je berichten genereren.

 

#3 Reageer op je reacties en privéberichten.

Dit lijkt misschien eenvoudig, maar zoveel merken negeren nog steeds hun privéberichten of opmerkingen. Het maakt niet uit hoe groot je account wordt, zorg er altijd voor dat je tijd besteedt op het reageren van zowel positieve als negatieve feedback.

 

Mocht je na dit artikel nog vragen hebben of ben je geïnteresseerd naar meer tips, neem dan contact met ons op of neem een kijkje naar onze Social Media trainingen!