Hoe beheer je jouw Instagram berichten?

Hoe groter je account is, hoe meer berichten je binnen krijgt. Dit is alleen maar een goed teken, want dit betekend dat jouw volgers belangstelling hebben in jouw bedrijf of product. Om je te helpen hebben wij 3 tips om jouw berichten efficiënt te beheren zonder hier de hele dag aan kwijt te zijn!

Instagram berichten

 

#1 Neem elke dag even de tijd om je inbox te bekijken en reageer doormiddel van je opgeslagen ‘’Quick Replies’’.

Het is heel belangrijk dat je je volgers niet laat wachten als zij met vragen zitten. Neem daarom elke dag even de tijd om je inbox te bekijken en waar mogelijk de vragen te beantwoorden. Als een volger een vraag heeft waar je niet meteen antwoord op hebt, dan kan je hem/haar laten weten dat je dit gaat uitzoeken en hier later op terug komt. De volgers vinden het al fijn dat je snel op de vraag reageert en dat je tijd neemt om hem/haar te helpen.

Daarnaast kan je met afkortingen een snelle antwoord instellen op Instagram. Als je naar het kopje ‘’Quick Replies’’ gaat onder instellingen dan kan je hier je afkortingen typen zodat je sneller kan antwoorden op vragen die vaker bij je terechtkomen.

 

#2 Markeer je berichten met vlaggetjes als je niet meteen kan reageren.

Het komt ook wel eens voor dat er vragen binnenkomen waarbij je moet overleggen of waar je even niet op kan reageren. Markeer deze vraag dan met het vlaggetje zodat het bericht niet in je inbox verdwijnt! Berichten met een vlaggetje gemarkeerd zijn overigens makkelijker te vinden in je inbox.

 

#3 Vergeet je reacties onder je posts niet!

Volgers reageren soms ook op posts met vragen. Dit is dus ook een manier voor volgers om contact met je op te nemen. Daarnaast zorgt het reactiesysteem onder je posts er ook voor hoe belangrijk je post is. Je helpt je posts dus ook als je reageert op de vragen in de reacties.

Mocht je nog deze blog nog vragen hebben over Instagram of ben je geïnteresseerd naar meer tips? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje naar onze Social Media trainingen.