De webdesign trends van 2019!

Ontwerpers hebben een angstige relatie met trends, maar je kunt niet het tegenovergestelde van een trend volgen. Lees daarom snel de trends voor 2019!

Webdesign trends

#1 Mobile-first

Dit is denk wel de belangrijkste trend van allemaal, aangezien Google de afgelopen jaren haar ‘mobile-first index’ heeft uitgevoerd en omdat iedereen steeds vaker op zijn of haar smartphone actief is. Mobiel heeft desktop qua verkeer al verslagen, dus steeds meer bedrijven moeten zich realiseren dat ze aan een mobile-first strategie moeten werken.

#2 Combineer je merk met het design

Hoe zorg je er voor dat alles bij elkaar past en hoe zorg je er voor dat het bij jouw merk past? Het wordt namelijk steeds belangrijker dat een merk of website een eigen huisstijl/design heeft. Als je bijvoorbeeld een business hebt waar je mensen helpt, kies dan voor een rustige uitstraling met zachte kleuren.

#3 Tekst of visuele content eerst

Teksten worden steeds minder dominant op websites. Beelden worden sneller bekeken door bezoekers en zoekmachines begrijpen dit ook. De teksten krijgen dan meer een begeleidende rol. Maar je kunt ook een tekstuele boodschap maken die de fotografie vervangt. Aan jou de taak om uit te zoeken wat het beste bij jouw doelgroep past.

#4 Micro-animaties

Nog een manier om onderscheidend te zijn voor jouw (potentiële) klanten zijn micro-animaties. Dit is een trend dat al jaren speelt maar toch belangrijk blijft voor de komende jaren. Micro-animaties zijn zichtbare, maar op hetzelfde moment onopvallende bewegingen. Je ziet dus dat er iets kleins veranderd maar weet niet precies waar. Je aandacht wordt dan verplaatst naar waar het ook hoort te zijn.

Dit waren de belangrijkste en meest voorkomende trends voor 2019. Vond jij de trends interessant en wil je meer weten over webdesign trends? Neem dan contact met ons op!