De opkomende social media trends in een notendop!

Privé lijkt de social media trend van 2019. Daarnaast zijn we steeds meer op social media kanalen te vinden. Ben jij benieuwd naar de opkomende social media trends? Hieronder vind je ze in een notendop!

Social media trends

#1 Focus op generatie Z

Generatie Z beschrijft jongeren die geboren zijn in of na het jaar 2000. In 2019 zijn er meer van dit soort mensen dan millennials (geboren tussen 1980 en 1999). Deze mensen gebruiken social media sinds ze klein zijn en nu er steeds een groter deel van die mensen de arbeidsmarkt betreedt, is het voor bedrijven belangrijk om hun marketingactiviteiten hierop af te stemmen. Je ziet dat steeds meer bedrijven de verhaallijnen van Snapchat of Instagram gebruiken om reclame te maken.

#2 Privacy

Dit is een social media trend waar steeds meer mensen gebruik van maken. Een aantal jaar geleden was het een trend om alles met elkaar te delen op social media platformen zoals Twitter zodat andere mensen dit konden delen. Nu zie je dat er een veel grotere groep is die zijn of haar account(s) afgeschermd hebben. Op Facebook kan je je account zo instellen dat gepersonaliseerde targetting van advertenties niet meer mogelijk is.

#3 Van Facebook naar Instagram

We zagen aan het begin van dit jaar al dat Instagram populairder aan het worden was dan Facebook en we denken dat dit alleen maar meer wordt. Daarnaast zijn de betaalde advertenties ook aan het groeien. In vergelijking met Facebook groeit Instagram vier keer zo hard dan Facebook.

#4 Social Commerce

Steeds vaker worden producten gekocht via social media kanalen. De scheidingslijn tussen social media en e-commerce vervaagt steeds meer en meer. Via Instagram Shopping is het al mogelijk producten te kopen, maar je kan ook doormiddel van een ‘swipe up’ naar de website gaan van het bedrijf. De social media platformen worden dus steeds geschikter om in te zetten voor verkopende activiteiten.

 

Dit waren de social media trends in een notendop. Heb je na het lezen van deze blog vragen of opmerkingen voor ons? Neem dan contact met ons op!