De 3 E-commerce trends van 2019!

Wat zijn de belangrijkste E-commerce trends van 2019 en hoe kan je als online verkoper meeprofiteren van deze trends?

Nederland heeft in 2018 een record gezet van 100 miljoen online aankopen in één jaar. De branche die hier het beste op scoort is de foodbranche. Met maar liefst 39% van de totale markt is dit de koploper betreft de E-commerce markt. Hier onder staan 3 manieren om mee te profiteren van de groei in de E-commerce markt.

#1 Mobiel voor oriëntatie

De mobiel is niet meer weg te denken onder de mensen van nu. Een mobiele webshop is daarom ook cruciaal. Vooral in de oriëntatiefase speelt de mobiel een grote rol. Als consumenten op zoek zijn naar producten, deals of reviews doen ze zit liever met hun mobiel.

 

#2 Minder visueel en apps verdwijnen

Google beschouwt tegenwoordig de mobiele ervaring als leidend bij het bepalen van de SEO zoekresultaten. Omdat de focus dan zal liggen op de mobiele ervaring, zullen de websites aangepast moeten worden. Dit allemaal om de klant de beste ervaring te geven op hun mobiel. Ook zullen de apps in te loop van de tijd minder populair worden. Bedrijven kunnen hier op inspelen door de functies van de app in de website te verwerken.

 

#3 Social verkoop

In Nederland is dit al populair op platformen zoals Instagram en Facebook. Op deze platformen is het mogelijk om producten te verkopen en wordt er verwacht dat er meerdere platformen gaan aansluiten bij dit concept. Met de kracht van Facebook targeting en de nieuwe mogelijkheden om in Instagram je producten te taggen en door te verwijzen naar de betaling wordt er een groei verwacht binnen de E-commerce markt.

 

Conclusie: Sneller, mobiel, klantgericht en social verkoop

Door de opkomst van social verkoop via onder andere Facebook en Instagram, is de E-commerce markt gegroeid en wordt er verwacht dat dit door zal groeien. Daarnaast hebben winkeliers met een eigen website de uitdaging om een snelle en mobiel vriendelijke ervaring te creëren voor de bezoekers. Tot slot geldt voor iedereen die online verkoopt: luisteren naar je klanten is de sleutel.

Mocht je na dit artikel nog vragen hebben of ben je geïnteresseerd naar meer tips, neem dan contact met ons op of neem een kijkje naar onze Social Media trainingen!