Beleef nu alle foto’s alsof je er zelf in zit met Facebook 3D!

Facebook 3D, vanaf nu kan je foto’s bekijken alsof je het zelf meemaakt. Misschien dat je ze al voorbij hebt zien komen, misschien ook niet. Één ding is zeker, met deze functie zijn alle foto’s realistischer. Heb jij er al gebruik van gemaakt?

Beeld komt tot leven

Facebook had hiervoor al de 360 graden afbeeldingen en komt nu dus met een 3D functie. Een goede vooruitging vindt wetenschapper Sebastiaan V. Hij is dan ook erg blij met de Facebook 3D functie.
Op dit moment kan je de foto’s alleen maken op telefoons met een dual-camera, die vooralsnog alleen maar zitten op de duurdere telefoons. Dit zal hoogstwaarschijnlijk in de toekomst nog wel veranderen, zodat ook de telefoons zonder dual-camera de functie kunnen gebruiken.

Hoe werkt het dan?

Facebook hanteert een technologie voor de Facebook 3D. die meet de afstand tussen de voor- en achtergrond. Hierdoor kunnen de foto’s in diepte perspectief worden getoond. Door de diepte die je erin kan zien, komt het beeld echt tot leven. Wanneer jij beweegt met je smartphone, dan zal je beeld dus meebewegen.

Facebook 3D

Tips

1) Zorg voor een duidelijke achtergrond, verschillende kleuren zorgt voor een mooier contrast dan wanneer je dezelfde kleuren gebruikt.
2)Zorg dat je voorwerpen, zoals een glazen tafel, niet gebruikt. Het werkt het beste wanneer het object scherpe randen heeft en niet te veel glanst.

Facebook zal de komende tijd nog veel gaan veranderen aan de 3D-foto’s. Daarbij vragen ze om jouw hulp. Heb je dus feedback of verbeterpunten, kun je dit bij Facebook aangeven.

Mocht je meer willen weten, neem dan contact op!