Alle social media trends van 2018 in een notendop!

in 2018 hebben we weer de nodige social media trends en ontwikkelingen voorbij zien komen. Elk platform wil meegroeien in de wereld van social media en komt dus met nieuwe dingen. Het ene idee leuker dan de ander. Wij hebben onze Social Monkey bereidt gevonden om er een aantal te onderzoeken en deze te bespreken met jou. Welke ontwikkeling vind jij de leukste?

WhatsApp

WhatsApp is het grootste social media kanaal van Nederland. 11,5 miljoen Nederlanders gebruiken dit platform. Aangezien WhatsApp wilde groeien, hebben ze een paar ontwikkelingen in leven geroepen.
Deze ontwikkelingen zijn:
– WhatsApp Business, Zo kunnen klanten makkelijk contact met je opnemen. Hierop kan je een account verifiëren met een vast telefoonnummer of een mobiel nummer waar nog geen WhatsApp op is geïnstalleerd. Gebruik wel +31 voor je nummer, anders word je niet gevonden. Wanneer je account geverifieerd is, kan je jouw bedrijfsgegevens instellen.
Eerst voer je een naam in en stel je een logo in als profielfoto. Je naam kan je maar eenmalig invoeren dus zorg dat deze er goed in staat.
Vervolgens kan je de volgende gegevens toevoegen:
– Locatie van je bedrijf;
– Adres van je bedrijf;
– Website van je bedrijf;
– Openingstijden;
– E-mailadres;
– Omschrijving van je bedrijf en eventuele extra informatie.
Met deze functie is het ook makkelijk om je statistieken te checken. Een goede ontwikkeling, want zo kun je goed bijhouden hoe je berichten worden ontvangen.

– Vakantiemodus op WhatsApp, deze functie is er nog niet. Gelukkig kunnen we straks wel helemaal tot rust komen met deze functie. Je kan namelijk kiezen welke gesprekken je in de vakantiemodus wilt plaatsen. Wanneer je vakantie dan weer voorbij is, krijg je alle berichten binnen.

Instagram

Ook Instagram heeft niet stilgezeten, en introduceerde Instagram Shopping. Dit is een erg zinvolle ontwikkeling, omdat de customer journey hiermee verkleint wordt. Je kan namelijk als bedrijf, je producten taggen. Klanten zien je tag en kunnen, wanneer ze het product mooi vinden, dit direct aanschaffen door erop te klikken en de stappen te voltooien. Let op: je kan dit activeren via je bedrijfsprofiel van Facebook, deze moet dus in orde zijn.

Snapchat

Uiteraard kan Snapchat niet achterblijven, dit is een van de snelst groeiende platformen van dit moment. Snapchat kwam met de ads, hierdoor ontstond er dus de mogelijkheid om te gaan adverteren via Snapchat. Ideaal wanneer je doelgroep jongeren zijn, want dit is de doelgroep die voornamelijk online en actief zijn op Snapchat.

social media
LinkedIn

LinkedIn kwam met sales navigator. De LinkedIn Sales Navigator biedt diverse mogelijkheden om kwalitatieve leads te genereren op basis van buyer persona’s en doelgroepen. Hierbij kunnen salesprofessionals zelf aan leadgeneratie doen, waardoor ze dan weer minder afhankelijk zijn van cold calling of marketingleads.
Je kunt hiermee prospects volgen zonder dat ze het zelf weten. Deze komen dan op een aparte pagina, waarin je alle feed kan volgen van deze leads.

Een van de meest groeiende trends is op dit moment video content, steeds meer content wordt video gerelateerd. Dit komt ook omdat video steeds beter wordt bekeken, wel is het handig om op te letten op ondertiteling. Veel video’s worden bekeken zonder geluid en mensen haken dus af als ze geen ondertiteling zien, terwijl ze kijken zonder geluid.

 

Mocht je meer willen weten, neem dan contact op!