4 manieren om meer volgers te krijgen op Instagram

Door de jaren heen is het steeds moeilijker geworden om op Instagram meer volgers te krijgen. Met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers, een ultra-slimme algoritme en een tal van slimme, creatieve merken is Instagram een concurrerende plaats geworden. Dus als je echt wilt opvallen en meer volgers wilt generen op Instagram, moet je slimmer en harder werken! Lees verder voor 4 manieren om jouw doelgroep te bereiken en meer Instagram volgers te krijgen.

#1 Krijg meer Instagram volgers met een compleet profiel

Besteedt aandacht aan hoe je Instagram profiel er in het geheel uitziet. Meestal bekijken potentiele volgers je profiel eerst voordat hij of zij op ‘volgen’ klikt. Zorg dat jouw feed een geheel is met elkaar en dat je contactgegevens en biografie up-to-date is. Maak daarnaast ook gebruik van Instagram hoogtepunten.

#2 Gebruik hashtags en locaties in je Instagram Stories

Er kunnen zoveel functies toegepast worden in een Instagram Storie, zoals GIF, muziek, winkelen, stickers, polls, vragen en nog veel meer! Steeds meer mensen en merken worden creatiever hierin. Maar het is belangrijk om de basis te onthouden als het gaat om optimaliseren van je Instagram Stories, gebruik daarom hashtags en locaties. Hierdoor kom je ook met jouw Instagram Stories te staan op de pagina ‘Verkennen’ en word je gezien door andere potentiele volgers.

#3 Werk samen met belangrijke merken

De kracht van een samenwerking met een merk is enorm! Hierdoor komt jouw Instagram in aanraking met nieuwe en betrokken publiek, die je misschien nooit eerder hebt bereikt. Het is wel belangrijk met wie je samenwerkt. Zorg ervoor dat jouw merk goed bij de ander past.

#4 Mensen liken mensen

Er valt niet te ontkennen dat Instagram nog steeds wordt gebruikt voor sociale doeleinden. En mensen houden ervan om andere mensen te zien. Gebruik bijvoorbeeld selfies en foto’s met en van het personeel en je zult zien dat je niet alleen meer likes krijgt, maar ook meer volgers!

Heb jij hulp nodig bij jouw social media? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze social monkeys!